Dianthus Super Trouper Cardinal

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Super Trouper Cardinal is een prachtige vaste plant met dieprode bloemen en groen blad. De bloemen hebben een opvallende kleur en geven een vrolijke uitstraling aan de tuin. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. De Dianthus Super Trouper Cardinal gedijt het beste in de volle zon en in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dianthus Super Trouper Cardinal is een groenblijvende plant die het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor het toevoegen van kleur aan de tuin, zelfs tijdens de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij langdurige vorstperiodes. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, de plant is zeer eenvoudig in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. De plant groeit het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende luchtstroom rondom de plant en plant ze op een afstand van minstens 15 centimeter van elkaar. Hoe groter de ruimte, hoe groter de planten kunnen groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals Dianthus gedijen het best in de volle zon en hebben minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Plaats de plant op een zonnige locatie voor het beste resultaat.

  Water geven aan tuinplanten zoals deze is afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondsoort. Over het algemeen is het advies om 1-2 keer per week water te geven in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de geurige bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag een biodiverse omgeving willen creëren.

  Ja, Dianthus planten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en een schuilplaats voor verschillende insecten en dragen zo bij aan een gezond ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in je tuin te hebben om de diversiteit aan insecten en dieren te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan wel tot 16 weken duren. Gedurende deze maanden zullen de kleurrijke bloemen volop in bloei staan en zorgen voor een vrolijke toevoeging aan de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Dianthus Super Trouper Cardinal is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn aantrekkelijke bloemen en niet voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, planten hebben de natuurlijke eigenschap om geluid te absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Planten met dichte bladeren en stengels kunnen effectiever geluid dempen. Tuinplanten kunnen dus bijdragen aan geluidsdemping in hun omgeving.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar de plant lichtjes om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Een luchtige potgrond is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De Tuinplanten prefereert een goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige standplaats staat met goed doorlatende grond. Vermijd natte voeten en bescherm de plant tegen harde wind. De plant zal het goed doen in een border of als potplant op het terras.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een laag mulch of stro rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant tijdens extreme vorst met een doek of vlies te bedekken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water en voeding krijgt om vitaal te blijven tijdens de koude periode.

  Dit type plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Het is aan te raden om eens per jaar de planten te bemesten.

  De Dianthus Super Trouper Cardinal heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch kan nuttig zijn voor de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, stro, of compost als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om verstikking te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Dianthus Super Trouper Cardinal, kunnen neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Het regelmatig inspecteren van de planten op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook worden geïntroduceerd om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Dianthus Super Trouper Cardinal is een prachtige vaste plant met dieprode bloemen en groen blad. De bloemen hebben een opvallende kleur en geven een vrolijke uitstraling aan de tuin. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. De Dianthus Super Trouper Cardinal gedijt het beste in de volle zon en in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.