Hibiscus rosa-sinensis Sunny

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis Sunny is een prachtige sierplant met felgele bloemen en glanzend groen blad. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Sunny is een compacte struik die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Deze hibiscus is perfect voor in een tuin of op een zonnig terras en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zorgt voor een exotische sfeer en een zomers gevoel.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny is een makkelijke plant in onderhoud. Het vereist weinig water en gedijt goed bij gematigde temperaturen en veel zonlicht. Regelmatig snoeien kan helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het zuiden of westen. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week in de zomer en eens in de twee weken in de winter. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunny' houdt van veel zonlicht en doet het goed op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant minimaal zes uur per dag direct zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en moet op een plek staan waar de temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en goed te verzorgen met regelmatig water en voeding.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan gemiddeld zo'n vier tot zes weken duren.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny is een luchtzuiverende plant. Het helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te filteren. Hierdoor draagt het bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze plant gedijt goed in een warme en lichte omgeving, dus zorg ervoor dat hij voldoende zonlicht krijgt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant wordt blootgesteld aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar of de zomer voor de beste resultaten.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de pot goed doorlaatbaar is zodat overtollig water kan weglopen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaoor kamerplanten.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant baat bij een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Zorg voor voldoende licht en een constante temperatuur. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Daarnaast is het goed om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Verwijder ook regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor optimale lichtblootstelling. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen of tocht. In de winter kan de plant het beste op een iets koelere plek worden gezet.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij de groei van deze kamerplant. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 40-60% door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 6.5 wordt aanbevolen voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en een slechte groei van de plant.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny is een prachtige sierplant met felgele bloemen en glanzend groen blad. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Sunny is een compacte struik die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Deze hibiscus is perfect voor in een tuin of op een zonnig terras en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zorgt voor een exotische sfeer en een zomers gevoel.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.