Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Heidi' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige, roze bloemen die in trossen bij elkaar komen. De 'Heidi' is een winterharde soort die het beste gedijt in een vochtige, zure grond en halfschaduw. De bloemen van deze Rhododendron trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Met regelmatige snoei kan de 'Heidi' mooi compact en vol van bloemen blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor de juiste standplaats, regelmatig water geven en af en toe bemesten. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht. Het liefst staat de plant in een ruimte met veel daglicht.

  De Rhododendron heeft minimaal één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi' houdt niet van felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is aan te raden om de plant op een plaats met helder maar gefilterd licht te zetten.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat, uit de tocht en weg van koude temperaturen. Planten die van warmte houden kunnen goed gedijen in een kamer met een constante warme temperatuur.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden maart en april, en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi' staat niet bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, maar het heeft wel andere voordelen zoals het drooghouden van de lucht en het toevoegen van kleur aan de ruimte. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn mooie bloemen en groenbladige uitstraling.

  Rhododendrons houden van een gematigd klimaat met een ideale temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om ze op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft en niet te veel schommelt. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei licht worden gesnoeid om de vorm te behouden en om dode takken te verwijderen. Vermijd echter zware snoei, omdat dit de bloei kan belemmeren. Snoei bij voorkeur in het voorjaar.

  Geef de Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi' regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant niet langdurig in droge grond staat.

  De beste potgrond voor deze plant is een zure, goed doorlatende grondmix. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig. Vermijd kalkrijke grondsoorten.

  Rhododendrons hebben een zure en goed doorlatende bodem nodig. Vermijd kalk en zorg voor een humusrijke grond. Controleer regelmatig de vochtigheid van de bodem om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens de groeiperiode. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten met geschikte voeding. Tot slot is het aan te raden om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afnemen met een vochtige doek of spons. Gebruik lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken. Het regelmatig afnemen van stof zal de plant helpen om beter te ademen en er gezonder uit te zien.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi' heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor optimale lichtomstandigheden. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomer om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de Rhododendron (Simsii Grp) 'Heidi' ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Houd de plant weg van verwarmingsbronnen en airconditioning om schade te voorkomen.

  Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet in de tocht staat om uitdroging te voorkomen. Een luchtvochtigheid van rond de 50-60% is ideaal voor de gezondheid van de plant.

  Rhododendrons groeien het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Zure bodems bevorderen de gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Rhododendrons hebben een speciale bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor zuurminnende planten. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Heidi' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige, roze bloemen die in trossen bij elkaar komen. De 'Heidi' is een winterharde soort die het beste gedijt in een vochtige, zure grond en halfschaduw. De bloemen van deze Rhododendron trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Met regelmatige snoei kan de 'Heidi' mooi compact en vol van bloemen blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.