Rhododendron (Simsii Grp) 'Thesla'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Thesla' er en kompakt voksende plante med skinnende grønne blade og smukke blomster. Blomsterne er lyserøde og blomstrer om foråret til tidlig sommer. Denne plante har en busket vækst og bliver cirka 1 meter høj og bred. 'Thesla' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er en smuk tilføjelse til haven og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Rødodendroner (Simsii-gruppen) er generelt relativt nemme at vedligeholde. De har brug for lidt pleje for at trives, såsom regelmæssig vanding, tilstrækkeligt lys og lejlighedsvis gødning. Det er vigtigt at skabe det rette miljø for optimal vækst og blomstring.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Thesla' har brug for meget lys for at kunne vokse godt. Placér planten et sted med masser af indirekte sollys for det bedste resultat. Undgå direkte sollys om eftermiddagen for at undgå forbrænding.

  Rhododendron 'Thesla' har brug for regelmæssigt fugtig jord, så giv den vand en gang om ugen. Kontroller altid jordens fugtighed, inden du vander, for at undgå, at planten får for meget eller for lidt vand. Sørg for, at potten har god dræning for at lede overskydende vand væk.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Thesla' kan lide direkte sollys og foretrækker lyst, indirekte lys. For meget sol kan beskadige blade og føre til forbrænding. Så det er bedre at placere planten et sted med lidt mere skygge.

  Ja, Rhododendroner kan lide varme og trives bedst i en varm atmosfære med en gennemsnitlig stuetemperatur. Dog bør de beskyttes mod direkte sollys og træk. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring, især i varmere perioder.

  Denne plante blomstrer normalt fra marts til maj, og blomstringen kan vare i flere uger. Blomsterne dannes i klaser og tilføjer farve til rummet.

  Ja, Rhododendron kan hjælpe med at rense luften i hjemmet ved at absorbere giftige stoffer og omdanne dem til oxygen. Det er dog ikke så effektivt som nogle andre stueplanter til at rense luften. Det er stadig en smuk tilføjelse til dit indendørs rum på grund af de smukke blomster.

  Ja, denne plante trives bedst et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer. Sørg for, at omgivelsestemperaturen forbliver konstant.

 • Rhododendron 'Thesla' bør beskæres straks efter blomstring for at fremme plantens form og vækst. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt udstikkende grene. Det er vigtigt ikke at beskære planten for dybt, da dette kan reducere blomstringen.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Thesla' har brug for regelmæssig vanding, især under vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Lad jorden tørre let mellem vandingerne.

  Rhododendron 'Thesla' har brug for en luftig, sur jord for at vokse godt. Sørg for, at jorden tillader god luftgennemstrømning og ikke er for kompakt. Brug en speciel pottemuld til surbundne planter som rhododendron.

  Rhododendrons trives bedst i en sur, fugtig og godt drænet jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og godt drænet. Sørg for at pH-værdien af jorden ligger mellem 4,5 og 6,0 for optimal vækst.

  Denne plante skal vandes regelmæssigt og må ikke tørre ud. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt i vækstsæsonen. Beskær planten efter blomstring for at fremme formen og blomstringen.

  Rengøring af denne plante kan gøres ved at tørre blade af med en fugtig klud. Fjern støv regelmæssigt for at holde planten sund. Brug ikke rengøringsmidler på plantens blade.

  Rhododendron (Simsii gruppe) 'Thesla' har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Et sted ved et vindue mod øst eller vest er ideelt. Sørg for tilstrækkeligt dagslys til denne plante for at kunne trives.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold udkast eller temperaturer under 10 grader Celsius. Placer planten på et sted med konstant temperatur for at bevare dens sundhed.

  Rhododendron foretrækker en høj luftfugtighed, så det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftbefugter. Dette hjælper med at forhindre, at bladene tørrer ud og fremmer en sund vækst. Hold luftfugtigheden mellem 60-80%.

  Rhododendron trives bedst i sure jordbund med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at holde jorden sur for at fremme en sund vækst og blomstring. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  Rhododendroner har brug for en sur jord for at vokse og blomstre ordentligt. Brug en speciel rhododendron gødning med en høj surhedsgrad. Gød planten fra foråret til slutningen af sommeren i henhold til anvisningerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Thesla' er en kompakt voksende plante med skinnende grønne blade og smukke blomster. Blomsterne er lyserøde og blomstrer om foråret til tidlig sommer. Denne plante har en busket vækst og bliver cirka 1 meter høj og bred. 'Thesla' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er en smuk tilføjelse til haven og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.