Dianthus 'Secilly'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Secilly' is een compacte en kleurrijke vaste plant die bloeit met mooie, geurende bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en bloeien van de lente tot de herfst. 'Secilly' heeft een bossige groeiwijze en staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker en trekt ook vlinders en bijen aan. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en geur gedurende het hele groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dianthus 'Secilly' is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar.

  Dianthus 'Secilly' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in de winter tegen vorst.

  Ja, Dianthus 'Secilly' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Deze tuinplant vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke plant zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Geef ze ook genoeg ruimte voor licht en lucht om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Dianthus 'Secilly' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Dianthus 'Secilly' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens drogere periodes.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en de nectar die wordt geproduceerd. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin en kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak kleurrijk en hebben toegankelijke bloemhoofden.

  Dianthus 'Secilly' trekt verschillende insecten aan met zijn bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zelf draagt echter niet bij aan de voedselketen van dieren. Over het algemeen zijn tuinplanten gunstig voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft in de volle zon. Regelmatig water geven is aan te raden om uitdroging te voorkomen.

  Nee, tuinanjers zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het wordt aanbevolen om ze niet te eten en buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Voor culinaire doeleinden zijn er andere eetbare planten beschikbaar.

  Ja, de Dianthus 'Secilly' heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichte bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Dit maakt de plant perfect voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde stelen en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Dit kan het beste in de lente of herfst worden gedaan.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Dit type tuinplant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig wordt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Een bodem met een neutrale tot licht alkalische pH-waarde is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  Dianthus 'Secilly' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant. Deze tuinplant doet het goed in borders, rotstuinen en potten op het terras.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Overweeg om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens strenge vorstperiodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  De Dianthus 'Secilly' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Mulchen wordt aanbevolen bij deze tuinplant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waar de plant gedijt, moet neutraal tot alkalisch zijn. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Tuinplanten zoals Dianthus 'Secilly' kunnen worden beschermd tegen ongedierte door regelmatig inspectie en handmatige verwijdering van insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook worden ingezet voor biologische bestrijding. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen zoals het planten van companion plants helpen bij het afweren van ongedierte.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Secilly' is een compacte en kleurrijke vaste plant die bloeit met mooie, geurende bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en bloeien van de lente tot de herfst. 'Secilly' heeft een bossige groeiwijze en staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker en trekt ook vlinders en bijen aan. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en geur gedurende het hele groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.