Osteospermum Flowerpower Silver Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Flowerpower Silver Purple is een prachtige plant met zilverachtige bladeren en levendige paarse bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode, van het vroege voorjaar tot de late zomer. Het is een ideale borderplant die ook goed gedijt in hanging baskets of bloembakken. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur met een zilverachtige gloed, wat een echte eyecatcher is in de tuin. De Osteospermum Flowerpower Silver Purple trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum Flowerpower Silver Purple is niet groenblijvend. Deze plant is een eenjarige tuinplant die in de winter meestal afsterft. Het is dus geen winterharde plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door te bedekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Het is geen winterharde plant en zal niet overleven in zeer koude temperaturen.

  De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen voor een langere bloei. Deze plant gedijt goed in de volle zon en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de wortels zich goed kunnen spreiden en de bloemen optimaal kunnen groeien. Houd bij het planten rekening met de volwassen grootte van de plant en geef voldoende ruimte tussen andere planten.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels constant in water staan.

  Ja, de Osteospermum Flowerpower Silver Purple heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken en bevorderen van bestuiving.

  Ja, de Osteospermum Flowerpower Silver Purple is goed voor de biodiversiteit omdat de bloemen veel nectar bevatten en insecten aantrekken. Deze plant helpt bij het bestuiven van andere planten in de omgeving. Het heeft een positieve impact op de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  De "Osteospermum Flowerpower Silver Purple" bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, de Osteospermum Flowerpower Silver Purple is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempend effect. De bladeren en bloemen absorberen geluidstrillingen en helpen zo om omgevingsgeluid te verminderen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Om de plant gezond en bloeiend te houden, raden wij aan om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren en verlengt de bloeiperiode. Snoei indien nodig ook dode of beschadigde takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en licht zuur tot neutraal van PH-waarde. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst. Dit kan bereikt worden door de plant te bedekken met mulch of een beschermende doek. Ook is het aan te raden om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschermde locatie, zoals een kas of koude serre.

  Water geven als de grond droog aanvoelt, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Knip de plant in het voorjaar terug voor een compactere groei.

  Bemest de plant in het voorjaar met een langzaam vrijkomende meststof voor bloeiende planten. Herhaal dit elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren.

  Het is gunstig om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulchmateriaal. Breng een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels komt.

  De optimale zuurgraad voor Tuinplanten is tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor een gezonde groei van de plant. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de planten kwetsbaar maken voor ziekten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de "Osteospermum Flowerpower Silver Purple" kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte. Ook regelmatige inspectie van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen om plagen onder controle te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Flowerpower Silver Purple is een prachtige plant met zilverachtige bladeren en levendige paarse bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode, van het vroege voorjaar tot de late zomer. Het is een ideale borderplant die ook goed gedijt in hanging baskets of bloembakken. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur met een zilverachtige gloed, wat een echte eyecatcher is in de tuin. De Osteospermum Flowerpower Silver Purple trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.