Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een prachtige en compacte kamerplant met meerdere lagen gevulde bloemen in diverse kleuren, zoals roze, rood, oranje en wit. Het blad van deze plant is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water en zonlicht nodig heeft. De bloemen bloeien langdurig en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis. Door de compacte vorm is de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva perfect voor op vensterbanken, dressoirs of als tafeldecoratie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten en dode bloemen verwijderen is voldoende voor deze plant.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant het liefst op een zonnige plek in huis en vermijd direct zonlicht in de zomer. Als de plant te weinig licht krijgt, zal hij minder bloemen produceren.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Geef geen water als de grond nog vochtig is.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel voldoende licht nodig om te bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel licht, maar vermijd felle zonnestralen. Het liefst staat de plant op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te kunnen groeien en bloeien. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is ook essentieel voor deze kamerplant.

  De Kalanchoe blossfeldiana bloeit in de maanden maart tot en met juni. De bloei kan ongeveer vier tot zes weken duren.

  Ja, Kalanchoe planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het regelmatig verzorgen van de plant kan bijdragen aan een gezondere omgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef pas weer water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  . De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva heeft potgrond nodig die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en bemesting voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en licht vochtige potgrond. Het is belangrijk dat de bodem voedzaam is om de plant gezond te houden. Regelmatig bemesten kan helpen bij het handhaven van de bodemkwaliteit.

  Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht en geef regelmatig water, maar laat de grond tussendoor wel opdrogen. Bemest de plant maandelijks tijdens de groeiperiode en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Maak de bladeren van de plant af en toe schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te behouden. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te controleren en te onderhouden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is ideaal om de plant op een plaats te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Een raam op het oosten of westen is vaak geschikt voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, dus niet te droog en niet te vochtig. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan beïnvloeden. Een luchtbevochtiger kan worden gebruikt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode, van maart tot en met oktober. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking voor een gezonde groei en bloei. Geef in de wintermaanden minder meststoffen om de plant rust te geven.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een prachtige en compacte kamerplant met meerdere lagen gevulde bloemen in diverse kleuren, zoals roze, rood, oranje en wit. Het blad van deze plant is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water en zonlicht nodig heeft. De bloemen bloeien langdurig en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis. Door de compacte vorm is de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva perfect voor op vensterbanken, dressoirs of als tafeldecoratie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.