Anthurium (Andreanum Grp) Tricolore

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Tricolore is een tropische plant met opvallende driekleurige bladeren. Deze plant heeft heldergroene bladeren met een contrasterende witte streep en roze aderen. De Anthurium Tricolore bloeit met prachtige rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemakkelijke verzorging. Deze plant gedijt goed bij voldoende licht en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Tricolore is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft af en toe water nodig en vindt het fijn om op een lichte plek te staan. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Anthurium Tricolore heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de wintermaanden kan de waterbehoefte iets afnemen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder, indirect licht. Plekken met felle zon kunnen de bladeren beschadigen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) Tricolore houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  De Anthurium Tricolore bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan variëren, maar meestal bloeit de plant gedurende enkele weken tot enkele maanden. Anthurium Tricolore is een populaire kamerplant vanwege de mooie en opvallende bloemen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Tricolore staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een goede aanvulling op elke kamer om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Anthuriums hebben geen specifieke snoei nodig, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen om de plant gezond te houden. Knip de bladeren dicht bij de stam af met een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer wanneer de plant actief groeit.

  De Anthurium Tricolore heeft regelmatig water nodig, maar het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten lichtjes te laten opdrogen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels langdurig in een laag water staan. Het is aan te raden om te zorgen voor een goede drainage in de pot om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Tricolore gedijt het beste in een potgrond die licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet constant nat, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft wekelijks water nodig en mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Houd de bladeren vrij van stof door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek. Bemest de plant eens in de twee maanden tijdens de lente en zomer.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een vochtige doek. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Draai de plant af en toe voor gelijkmatige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Bij lagere temperaturen kan de plant zijn groei vertragen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% is ideaal voor kamerplanten zoals deze. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge omgeving kan leiden tot bruine randen aan de bladeren.

  De Anthurium Tricolore gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is belangrijk om een goede drainage te bieden en regelmatig de pH waarde van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Het is aan te raden om de bodem af en toe te bemesten met specifieke voedingsstoffen voor kamerplanten.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u gebruikt.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Tricolore is een tropische plant met opvallende driekleurige bladeren. Deze plant heeft heldergroene bladeren met een contrasterende witte streep en roze aderen. De Anthurium Tricolore bloeit met prachtige rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemakkelijke verzorging. Deze plant gedijt goed bij voldoende licht en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.