Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino is een prachtige kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een opvallende hartvorm en trekken zeker de aandacht in een interieur. Deze Anthurium heeft een compacte groeiwijze en blijft relatief klein, waardoor het een perfecte plant is voor op bijvoorbeeld een tafel of bureau. De Fiorino heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste bij een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant voegt zeker een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Fiorino is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke kamerplant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende licht, water en af en toe wat plantenvoeding.

  Ja, de Anthurium plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino heeft behoefte aan regelmatig, maar matig water geven. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus ongeveer 1-2 keer per week water geven. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van felle zon, het beste is om hem op een plek met indirect licht te plaatsen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar het niet te koud wordt.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino bloeit meestal gedurende de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. Het is een prachtige kamerplant die vaak bloemen produceert met een opvallende en kleurrijke schutblad.

  Ja, Anthuriums zijn luchtzuiverende planten. Ze helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw woning.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Deze plant gedijt goed bij een constante en gematigde kamertemperatuur.

 • Je kunt de plant af en toe snoeien door dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Dit bevordert de groei en gezondheid van de plant. Snoei met een scherpe schaar of mes voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, om de grond vochtig te houden maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur voor het beste resultaat.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is raadzaam om een lichtvochtige potgrond te gebruiken die niet te nat is. Vermijd zware en compacte potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken met voldoende voedingsstoffen. Een luchtige mix van potgrond met grof zand of perliet is ideaal voor een goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Fiorino heeft veel licht nodig, maar geen direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. Geef eens per twee weken plantenvoeding, in de lente en zomer.

  Om de plant schoon te maken, kun je regelmatig stof afnemen van de bladeren met een vochtige doek. Vergeet ook niet om de bladeren af en toe te besproeien met water. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Deze kamerplant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle kanten.

  De optimale temperatuur voor de Anthurium plant, die onderdeel is van de Kamerplanten categorie, ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperaturen. Een constante temperatuur zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor Kamerplanten zoals "Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino" moet tussen de 60% en 80% liggen voor optimale groei. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Anthurium plant heeft regelmatig mest nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger stikstofgehalte voor een goede groei en groene bladeren. Verminder de bemesting in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Fiorino is een prachtige kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een opvallende hartvorm en trekken zeker de aandacht in een interieur. Deze Anthurium heeft een compacte groeiwijze en blijft relatief klein, waardoor het een perfecte plant is voor op bijvoorbeeld een tafel of bureau. De Fiorino heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste bij een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant voegt zeker een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.