Osteospermum 'Sunny Felix'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Felix' is een prachtige bloeiende plant met felgekleurde bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen zijn geel met een opvallende donkerpaarse rand. Het is een compacte en goed vertakkende plant die veel bloemen produceert. 'Sunny Felix' bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die wel weer zal uitlopen in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan goed overleven in ons gematigde klimaat.

  De plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Hij gedijt het beste bij volle zon en regelmatig water geven. Het is een sterke tuinplant die weinig problemen zal geven.

  De Osteospermum 'Sunny Felix' heeft voldoende ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, lucht en voedingsstoffen krijgt. Houd bij het planten van de Osteospermum rekening met de aanbevolen plantafstand.

  De plant groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei. De plant kan wel wat schaduw verdragen, maar zal minder bloemen produceren en minder goed groeien.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te veel water te geven. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond nog vochtig genoeg is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is daarom een goede keuze voor een tuin waar je deze insecten wenst aan te trekken.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels met hun bloemen en zaden. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten zorgt voor een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren.

  'Osteospermum 'Sunny Felix' bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 5 maanden. De bloemen hebben een lange bloeitijd en blijven lang mooi op de plant staan.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant Osteospermum 'Sunny Felix' is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Eetbare planten zijn apart gekweekte soorten die veilig kunnen worden geconsumeerd. Het consumeren van deze plant kan leiden tot allergische reacties of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, de Osteospermum 'Sunny Felix' heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichtheid van de bladeren en de structuur van de plant. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Om een bossige groei te stimuleren, kan de plant na de bloei lichtjes teruggesnoeid worden. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Snoei dode of beschadigde takken zo snel mogelijk weg om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmel te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is geschikt voor Osteospermum 'Sunny Felix'. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en licht zuur tot neutraal is. Meng eventueel wat organische mest door de potgrond voor extra voeding.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare bodem met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat is. Vermijd te zware of te zure grond voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met stro, bladeren of een tuinvlies. Zorg ervoor dat de wortels van de plant goed beschermd zijn tegen kou.

  De plant vereist regelmatig water geven, met name tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Deze plant heeft geen speciale snoei of bemestingsbehoeften.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof. Daarnaast is het aan te raden om tijdens de groeiperiode regelmatig bij te mesten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus gebruik de juiste hoeveelheden volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond stabiel te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant komt.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en bloei. Het is beter om de bodem niet te zuur te laten worden.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, witte vlieg en spint. Deze kunnen het blad beschadigen en de groei van de plant belemmeren. Indien nodig kunnen insecticiden of biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om ongedierte te verwijderen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en houd de plant gezond door voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Felix' is een prachtige bloeiende plant met felgekleurde bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen zijn geel met een opvallende donkerpaarse rand. Het is een compacte en goed vertakkende plant die veel bloemen produceert. 'Sunny Felix' bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.