Grevillea 'Clearview David'

Grevillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Grevillea 'Clearview David' is een compacte en bossige struik met smalle grijsgroene bladeren. De plant produceert opvallende rood-roze bloemen die in clusters aan de uiteinden van de takken bloeien. De bloemen trekken veel bijen, vogels en vlinders aan en zorgen voor een levendige uitstraling in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. De Grevillea 'Clearview David' is een mooie toevoeging aan een tuin met een inheemse of Australische thema.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Grevillea 'Clearview David' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Deze plant gedijt goed bij een lichte standplaats en heeft matig water nodig. Regelmatig bemesten en snoeien kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Pas op met te felle zon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond goed opdroogt tussen de gietbeurten door. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, vooral in de warme zomermaanden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt of in de halfschaduw staat. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Grevillea 'Clearview David' houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om te voorkomen dat deze beschadigd raakt. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot en met juli en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 3 tot 4 weken. De bloemen van deze plant zijn opvallend en trekken vaak vogels aan.

  Ja, de Grevillea is een luchtzuiverende plant. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen en zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis. Het is een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezondheid van de plant. Houd de temperatuur dus in dit bereik voor een tevreden plant.

 • De plant mag na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar. Pas op met te zware snoei, dit kan de plant beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, maar laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant nooit in een laag water staat om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Voor de beste groei van deze plant is een goed doorlatende potgrond ideaal. Kies een potgrond met een luchtige structuur en vermijd natte voeten om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en eens in de paar maanden te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze kamerplant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon en gezond te houden. Je kunt ook af en toe de plant onder de douche zetten om de bladeren grondig te reinigen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met veel helder, indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, want dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10°C. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik een luchtbevochtiger of plaats een schaaltje water in de buurt van de plant om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met geschikte bemesting of kalk. Het is niet aan te raden om deze plant in een te zure of te basische bodem te plaatsen.

  Deze plant heeft niet veel bemesting nodig, het is het beste om een meststof te gebruiken met een hoger kaliumgehalte. Geef de plant in de lente en zomer maandelijks een lichte meststof en verminder in de herfst en winter de bemesting. Geef de plant nooit te veel mest, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Grevillea 'Clearview David' is een compacte en bossige struik met smalle grijsgroene bladeren. De plant produceert opvallende rood-roze bloemen die in clusters aan de uiteinden van de takken bloeien. De bloemen trekken veel bijen, vogels en vlinders aan en zorgen voor een levendige uitstraling in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. De Grevillea 'Clearview David' is een mooie toevoeging aan een tuin met een inheemse of Australische thema.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.