Petunia Ramblin White

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Ramblin White is een witbloeiende hangplant met een overvloed aan bloemen die een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan zich uitstrekken over de rand van hanging baskets of bloembakken. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst, waardoor ze de hele zomer lang voor kleur zorgen. De Petunia Ramblin White is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water en voldoende zonlicht voor een optimale groei. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de winter. Het is een eenjarige plant die geplant moet worden in het voorjaar en bloeit gedurende de zomer en herfst.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder 0 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens koudere maanden of vorstperiodes om beschadiging te voorkomen. Het is een tuinplant die het beste gedijt in een warm klimaat.

  Petunia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen zonlicht, regelmatig water geven en regelmatige bemesting. Ze bloeien overvloedig en groeien goed in hanging baskets of bloembedden. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen kan de bloeiduur verlengen.

  Petunia Ramblin White heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 20-30 centimeter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plant ze op een afstand van ongeveer 15-20 centimeter van elkaar voor optimale groei.

  De Petunia Ramblin White groeit het best in de volle zon, maar kan ook in lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt voor optimale bloei. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Petunia Ramblin White heeft gemiddeld twee tot drie keer per week water nodig, met name tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren en pas water te geven als dat nodig is.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Dit zorgt voor een gunstige omgeving voor bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten zoals "Petunia Ramblin White" kunnen een mooie toevoeging zijn aan de biodiversiteit in de tuin. Ze trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor de diversiteit aan planten en dieren wordt vergroot. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van de lente tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer vier tot vijf maanden duren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de lange bloeitijd.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral bij warm weer. De plant zal gedijen in een zonnige en goed doorlatende grond.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar en worden meestal gebruikt als decoratieve tuinplanten vanwege hun mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te eten.

  Ja, Petunia's hebben de mogelijkheid om geluiden te dempen vanwege hun dichte groene bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Hierdoor kunnen ze helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte. Het effect is echter beperkt in vergelijking met echte geluidsisolerende materialen.

 • Je kunt de plant snoeien door regelmatig verwelkte bloemen en stelen te verwijderen om de groei te stimuleren. Het is ook aan te raden om dode of beschadigde bladeren en takken te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of de zomer voor de beste resultaten.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is, maar niet doorweekt. Het gebruik van meststof kan helpen bij het bevorderen van de groei en bloei van de plant.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende bodem met genoeg voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem vochtig te houden. Een lichte en zonnige locatie is ideaal voor deze plant.

  De Petunia Ramblin White groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter moet de plant beschermd worden tegen vorst door hem naar een beschermde plek te verplaatsen of hem af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Water de plant tijdens de wintermaanden minder frequent om schade door bevriezing te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof, speciaal voor bloeiende planten. Dit kan bijvoorbeeld in het voorjaar en de zomermaanden worden gedaan. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Mulch kan het beste in het voorjaar worden aangebracht en regelmatig worden vernieuwd.

  De Petunia Ramblin White heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of kalk. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aanmoedigen. Ook kunt u regelmatig controleren op bladluizen en deze indien nodig verwijderen met een sterke waterstraal. Verder kunt u preventief neemolie gebruiken om ongedierte tegen te gaan.

 • Omschrijving

  De Petunia Ramblin White is een witbloeiende hangplant met een overvloed aan bloemen die een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan zich uitstrekken over de rand van hanging baskets of bloembakken. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst, waardoor ze de hele zomer lang voor kleur zorgen. De Petunia Ramblin White is gemakkelijk te verzorgen en vereist regelmatig water en voldoende zonlicht voor een optimale groei. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.