Petunia Ramblin Red

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Ramblin Red er en smuk klatreplante med dybrøde blomster, der tilføjer et strejf af elegance til enhver have eller altan. Planten har lange, slyngende grene, der let kan vokse over hegn eller pergolaer. Blomsterne blomstrer rigeligt gennem hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Petunia Ramblin Red kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Denne plante er perfekt til at tilføje farve og vertikal interesse i din have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Petunia Ramblin Red er ikke stedsegrøn. Det er en årlig blomstrende plante, der trives godt i sommermånederne. Om vinteren vil planten visne.

  Petunia Ramblin Red er ikke vinterhård og skal beskyttes mod frost. Det anbefales at bringe planten indendørs under kolde temperaturer. Det er muligt at dyrke planten i en potte og bringe den indendørs om vinteren.

  Ja, Petuniaer er generelt nemme at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. De trives godt i solen og kræver regelmæssig vanding. Gød planten lejlighedsvis for at opnå en blomstrende vækst.

  Petunia Ramblin Red har brug for cirka 20 til 30 cm plads for at vokse og blomstre godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads, så luft og sollys kan nå bladene ordentligt. Sørg derudover for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder.

  Haveplanter som Petunia Ramblin Red trives bedst i fuld sol. I skyggen vil de blomstre og vokse mindre. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten får tilstrækkeligt sollys.

  Haveplanter som "Petunia Ramblin Red" har generelt brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at kontrollere jorden mellem vandinger for at sikre, at den føles tør, før der gives vand. For meget vand kan føre til rodrot, så sørg for, at planten ikke står i vand.

  Ja, Petunia Ramblin Red er en sommerfugl- og bivenlig plante. De dybrøde blomster tiltrækker disse bestøvere takket være deres nektar og farve. Det er et smukt supplement til en have fyldt med liv og farve.

  Ja, haveplanter bidrager til biodiversitet i haver ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. På den måde kan de hjælpe med at fremme mangfoldigheden af planter og dyr i haven. Det er vigtigt at plante forskellige slags planter for at styrke biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 12 uger.

  Ja, petuniaen kan lide en solrig placering og kan godt klare fuld sol. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding i varme perioder. Petuniaen blomstrer bedst, når den får tilstrækkeligt med sollys.

  Nej, planten er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante. At indtage planten kan føre til mave- og tarmsproblemer.

  Petuniaer har ikke egenskaber, der dæmper lyd. De er blomstrende planter, der primært bruges til dekorative formål i haven. Lyden reduceres ikke væsentligt ved at placere denne plante.

 • Du kan beskære planten ved regelmæssigt at fjerne visnede blomster. Dette vil fremme vækst og blomstring af planten. Sørg for ikke at beskære planten for hårdt, så den forbliver sund og stærk.

  Petunia Ramblin Red har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd, ellers kan rødderne rådne. Det er bedst at vande om morgenen, så planten har tilstrækkelig tid til at tørre, før solen går ned.

  Pottejord med en luftig struktur og god dræning er ideel til denne haveplante. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at bruge specifik pottejord til blomstrende planter.

  Petunia Ramblin Red trives bedst i godt drænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Undgå tunge lerjorde.

  Petunia Ramblin Red trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre ordentligt. Undgå for meget skygge for at fremme blomstringen.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost. Dette kan opnås ved at dække planten med et tykt lag mulch eller ved at bringe den ind i et frostfrit rum. Sørg for, at jorden omkring planten er veldrænet for at undgå rådne rødder.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for god dræning i jorden og giv regelmæssigt gødning for at opnå optimal blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten sund.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning for optimal vækst og blomstring. Brug en generel gødning med en afbalanceret formel, som f.eks. 10-10-10 eller 20-20-20, i løbet af vækstsæsonen. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

  Mulch kan bruges til at holde på fugt, forhindre ukrudt og regulere jordtemperaturen. Det påføres normalt omkring planter i et lag på flere centimeter tykt. Vælg et organisk mulchmateriale såsom kompost, barkflis eller halm for de bedste resultater.

  Haveplanter, herunder Petunia Ramblin Red, trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for disse planter. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan du bruge naturlige metoder såsom regelmæssig sprøjtning af planten med vand for at skylle bladlusene væk, eller placering af insektafvisende planter i nærheden. Du kan også bruge ikke-skadelige insektmidler som neemolie eller sæbevand til at bekæmpe skadedyr. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr for at kunne handle hurtigt.

 • Beskrivelse

  Petunia Ramblin Red er en smuk klatreplante med dybrøde blomster, der tilføjer et strejf af elegance til enhver have eller altan. Planten har lange, slyngende grene, der let kan vokse over hegn eller pergolaer. Blomsterne blomstrer rigeligt gennem hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Petunia Ramblin Red kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Denne plante er perfekt til at tilføje farve og vertikal interesse i din have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.