Portulacaria afra

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Portulacaria afra, også kendt som spektræet, er en saftig plante med små, tykke blade og en buskagtig vækstform. Bladene er ovale og har en frisk grøn farve, der kan ændre sig til rødlig, hvis planten får meget sollys. Denne plante er populær som stueplante på grund af dens lave plejekrav og luftrensende egenskaber. Spektræet kan også vokse udenfor i varme klimaer og er modstandsdygtig over for tørke. Det er en dekorativ og let at dyrke plante, der er kendt for sin evne til at lagre vand i sine blade og stængler.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er meget let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk plante, der kan klare sig godt i tør luft og med lidt vand. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand og at gøde planten lejlighedsvis.

  Ja, planten har brug for masser af lys og bør helst placeres et solrigt sted. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timers direkte sollys om dagen. Det er vigtigt at undgå, at planten får for lidt lys, ellers kan den miste sine blade.

  Denne plante har brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden er tør, før du giver vand igen. Overvanding kan føre til rodrot.

  Denne plante kan lide af masser af lys, men kan brænde i direkte sollys. Derfor er det bedst at placere planten et sted, hvor den får sollys, men ikke er konstant udsat for skarpt sollys. Det anbefales at give planten halvskygge for at undgå forbrænding.

  Ja, denne plante elsker varme og trives bedst ved temperaturer på 20-25°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Sørg derfor for, at planten står et varmt og trækfrit sted.

  Planten blomstrer normalt om foråret og sommermånederne, og blomstringen kan vare adskillige uger til måneder.

  Ja, denne plante er luftrensende og bidrager til et sundere indeklima. Den hjælper med at rense luften ved at optage og nedbryde skadelige stoffer. Den kan være med til at forbedre luftkvaliteten i de rum, hvor den er placeret.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber de ideelle vækstbetingelser og holder planten sund og glad. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer.

 • Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær grene tilbage til lige over et blad eller en knude. Beskær helst om foråret eller lige efter blomstringen.

  Denne plante har brug for lidt vand og kan godt klare tørre forhold. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandinger. Vand kun, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Portulacaria afra har brug for veldrænet pottemuld, helst en blanding af pottemuld og skarpt sand. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Om nødvendigt skal planten ompottes om foråret.

  Planten trives bedst i en godt drænet jord med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke er for våd, men stadig tilstrækkeligt fugtig. En let og luftig pottejord med lidt organisk materiale vil hjælpe planten med at vokse godt.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er lette at passe. Sørg for tilstrækkelig lys og giv lejlighedsvis vand, men lad jorden tørre mellem vanding. Gødning en gang imellem i vækstperioden er tilstrækkeligt.

  For at rense planten kan du bruge en blød klud eller en fugtig svamp til at fjerne støv og eventuelt snavs fra bladene. Det er vigtigt at gøre dette regelmæssigt for at opretholde plantens sundhed. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da disse kan beskadige bladene.

  Portulacaria afra har brug for masser af lys for at trives og vokse godt. Placer planten et solrigt sted i huset, hvor den modtager masser af dagslys. Undgå direkte sollys om eftermiddagen for at undgå forbrænding.

  Denne plante trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius. Varmere temperaturer kan fremme plantens vækst.

  Stueplanter har generelt brug for en luftfugtighed mellem 40% og 60% for at trives godt. Sørg for, at luftfugtigheden ikke bliver for lav, da det kan skade planten. Sprøjt bladene regelmæssigt med vand for at øge luftfugtigheden.

  Indendørs planter trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med specielle gødninger. En god surhedsgrad fremmer optagelsen af næringsstoffer og forebygger eventuelle problemer med plantevæksten.

  Planten skal gødes en gang om måneden med en generel gødningsmiddel til stueplanter i løbet af vækstsæsonen. Overgødskning bør undgås for at undgå skade på rødderne. I hvileperioden i vintermånederne er det ikke nødvendigt at gøde planten.

 • Beskrivelse

  Portulacaria afra, også kendt som spektræet, er en saftig plante med små, tykke blade og en buskagtig vækstform. Bladene er ovale og har en frisk grøn farve, der kan ændre sig til rødlig, hvis planten får meget sollys. Denne plante er populær som stueplante på grund af dens lave plejekrav og luftrensende egenskaber. Spektræet kan også vokse udenfor i varme klimaer og er modstandsdygtig over for tørke. Det er en dekorativ og let at dyrke plante, der er kendt for sin evne til at lagre vand i sine blade og stængler.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.