Zantedeschia 'Twilight'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Twilight' is een prachtige variëteit van de aronskelk met diep paarse tot bijna zwarte bloemen die een mysterieuze uitstraling geven. De bloemen hebben een opvallende gele kolf in het midden, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit van de lente tot de zomer. Zantedeschia 'Twilight' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is perfect voor in borders, bloembakken of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Zantedeschia 'Twilight' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het geen speciale verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt bij normale kamertemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, de Zantedeschia 'Twilight' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect licht ontvangt voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doordrenkt. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in lichte schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en leiden tot stress voor de plant. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is ook goed om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, Zantedeschia 'Twilight' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door giftige stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie en functionele toevoeging aan het interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht te plaatsen.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren van de plant verwijderen door ze net boven de basis af te snijden. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef in de wintermaanden wat minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix die rijk is aan organisch materiaal. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met meststoffen om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Bodemkwaliteit dient goed doorlatend te zijn en mag niet te nat zijn. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen. Het gebruik van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Voeg in het voorjaar wat plantenvoeding toe om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een vochtige doek. Vermijd te veel water op de bladeren, dit kan namelijk leiden tot schimmelvorming. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht. Plaats de plant voor een raam op het oosten, westen of zuiden. Een gebrek aan licht kan leiden tot zwakke groei en het uitblijven van bloemen.

  Ideale temperatuur: tussen 18-22 graden Celsius. Kan temperaturen tussen de 15-25 graden Celsius verdragen. Bescherm de plant tegen koude tocht en extreme hitte.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor de plant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de lucht niet te droog is, omdat dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Zantedeschia 'Twilight' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft een lichte voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met hoeveel meststoffen je gebruikt.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Twilight' is een prachtige variëteit van de aronskelk met diep paarse tot bijna zwarte bloemen die een mysterieuze uitstraling geven. De bloemen hebben een opvallende gele kolf in het midden, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit van de lente tot de zomer. Zantedeschia 'Twilight' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is perfect voor in borders, bloembakken of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.