Callistemon salignus Flaming Fire

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Callistemon salignus Flaming Fire is een compacte en langzaam groeiende struik met smalle, lancetvormige bladeren die een zilverachtige tint hebben. Van de lente tot de zomer produceert de plant opvallende, helderrode bloemtrossen die lijken op kleine fakkels, vandaar de naam "Flaming Fire". Deze plant wordt vaak gebruikt als sierstruik in de tuin en trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en vorm van de struik.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Callistemon salignus Flaming Fire is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen. Het is een mooie toevoeging aan een tuinplanten collectie.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In de lente en zomer gedijt de plant het beste.

  De Callistemon salignus Flaming Fire is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig eisen stelt aan de verzorging. Deze plant heeft weinig water en snoei nodig en kan goed gedijen in diverse bodemsoorten. Verder vereist de plant geen speciale behandeling en is hij over het algemeen zeer robuust en duurzaam.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om voldoende ruimte te bieden, aangezien hij in de hoogte kan groeien tot ongeveer 4 meter en in de breedte tot ongeveer 2 meter. Zorg ervoor dat er genoeg plek is in de tuin waar hij vrij kan groeien zonder andere planten te verstikken. Het is aan te raden om de plant in de volle zon te zetten voor een optimale groei.

  De "Callistemon salignus Flaming Fire" groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan door de felgekleurde bloemen en de zoete nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de levendige uitstraling en de ecologische voordelen die het biedt. De plant zal een kleurrijke en levendige toevoeging zijn aan elke tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectarrijke bloemen heeft die bestuivers aantrekken. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels. Het draagt bij aan het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit rijkelijk in de maanden mei, juni en juli. De bloei duurt ongeveer vier tot zes weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die vooral gekweekt wordt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en geur. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladgroei en hoge groeivorm. Dit maakt hem geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het terras.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan na de bloei, rond eind zomer of begin herfst. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei lichtjes om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik bij het snoeien scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig maar niet doorweekt is. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels uitdrogen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Gebruik bij het verpotten van de plant een pot die voldoende groot is en voorzien is van drainagegaten.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Verrijk de grond indien nodig met compost of organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant doet het het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Het is belangrijk om vorst te vermijden bij deze tuinplant.

  Tijdens de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant in een pot te zetten en deze binnen te plaatsen op een koele, lichte locatie. Het is belangrijk om de plant pas weer buiten te zetten wanneer de vorstperiode voorbij is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en bemest de plant in het voorjaar en zomer. De plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw.

  Tuinplanten zoals de "Callistemon salignus Flaming Fire" hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking en voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch goed rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de grondtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vrij te maken voor de plant. Kies organisch materiaal zoals compost, bladmulch of houtsnippers.

  Deze plant gedijt het beste in zure tot neutrale grond. Een bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 7,0 is ideaal voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld meststoffen.

  : Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen in te zetten. Ook kunt u regelmatig de plant inspecteren op tekenen van ongedierte en deze handmatig verwijderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  De Callistemon salignus Flaming Fire is een compacte en langzaam groeiende struik met smalle, lancetvormige bladeren die een zilverachtige tint hebben. Van de lente tot de zomer produceert de plant opvallende, helderrode bloemtrossen die lijken op kleine fakkels, vandaar de naam "Flaming Fire". Deze plant wordt vaak gebruikt als sierstruik in de tuin en trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en vorm van de struik.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.