Thunbergia erecta

Thunbergia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thunbergia erecta is een tropische plant die van nature voorkomt in Afrika en Azië. Het is een rechtopstaande struik die ongeveer 1-2 meter hoog kan worden. De plant heeft mooie trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals geel, oranje, paars en wit. Thunbergia erecta bloeit het beste in het zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de kleurrijke bloemen en het gemak in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en groeit het beste op een lichte plek, maar verdraagt ook wat schaduw. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden. Het liefst krijgt de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag.

  . Kamerplanten zoals Thunbergia erecta hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten in licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is raadzaam om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Thunbergia erecta houdt van veel licht, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel felle zon kan de bladeren doen verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden voor een optimale groei. Deze plant kan goed groeien in een warme en vochtige omgeving.

  De plant bloeit meestal van juli tot september en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het kan helpen bij het zuiveren van benzine, sigarettenrook en andere verontreinigende stoffen in uw huis of kantoor. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de groei te stimuleren. Snoei na de bloei om de vorm van de plant te behouden.

  De Thunbergia erecta heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat is. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de wortels gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is en voldoende voedingsstoffen bevat. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Een pH-waarde van 6,0 tot 7,5 is ideaal voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Snoei dode of zieke bladeren regelmatig weg om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek of een kwast. Verwijder eventueel stof of vuil van de bladeren door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel water geeft tijdens het schoonmaken om wortelrot te voorkomen.

  Thunbergia erecta heeft veel direct zonlicht nodig om goed te gedijen en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur minimaal 4 uur per dag. Let op dat de plant geen last heeft van felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 27 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of extreme temperaturen staat, dit kan de groei negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  Een ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat op peil te houden, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging en bruine bladeren.

  De Thunbergia erecta groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om indien nodig de zuurgraad van de bodem aan te passen met behulp van geschikte bodemverbeteraars.

  De Thunbergia erecta heeft een matige tot regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenvoeding met een verlaagde dosering tijdens de wintermaanden. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Thunbergia erecta is een tropische plant die van nature voorkomt in Afrika en Azië. Het is een rechtopstaande struik die ongeveer 1-2 meter hoog kan worden. De plant heeft mooie trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals geel, oranje, paars en wit. Thunbergia erecta bloeit het beste in het zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de kleurrijke bloemen en het gemak in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.