Adenanthos sericeus

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Adenanthos sericeus, ook wel bekend als de zilveren struik, is een Australische plant met zilverachtige bladeren en kleine rode bloemen. De plant groeit als een compacte struik en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Adenanthos sericeus gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon en is droogtetolerant. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke zilverkleurige bladeren en het vermogen om vogels aan te trekken. De plant kan goed worden gebruikt als bodembedekker, haag of accentplant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Hij gedijt goed bij regelmatige bewatering en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de vorm te behouden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dus het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft af en toe water nodig, ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in licht droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht geplaatst worden. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het beste is om de plant op een lichte en beschutte plek te zetten.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Het vermijden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen is ook belangrijk voor de plant.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden tussen september en november en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, het is ideaal voor mij om op een plek tussen de 15 en 25 graden te staan. Deze temperatuur zorgt voor een gezonde groei en bloei van mijn bladeren en bloemen. Zorg er wel voor dat ik niet blootgesteld wordt aan tocht of plotselinge temperatuurwisselingen.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip de takken terug tot net boven een knoop. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te lang drassig worden. Geef hem matig water en laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat de plant nooit uitdroogt.

  Voor een goede groei heeft deze plant kwalitatief hoogwaardige potgrond nodig die goed draineert. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, anders kan de plant last krijgen van wortelrot. Een lichtzure bodem is ideaal voor deze plantensoort.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van deze plant kunnen licht stoffig worden, wat de fotosynthese kan verstoren. Maak de bladeren af en toe voorzichtig schoon met een vochtige doek om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve reinigingsmiddelen.

  De plant gedijt het beste op een lichte locatie, bij voorkeur met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige plekken.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is matig tot hoog. Het wordt aanbevolen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om het optimale groeiklimaat te behouden. Het is belangrijk om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid en groei van kamerplanten negatief beïnvloeden.

  De plant heeft niet veel bemesting nodig en kan goed gedijen op arme, goed doorlatende grond. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren.

 • Omschrijving

  Adenanthos sericeus, ook wel bekend als de zilveren struik, is een Australische plant met zilverachtige bladeren en kleine rode bloemen. De plant groeit als een compacte struik en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Adenanthos sericeus gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon en is droogtetolerant. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke zilverkleurige bladeren en het vermogen om vogels aan te trekken. De plant kan goed worden gebruikt als bodembedekker, haag of accentplant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.