Euphorbia ingens 'Variegata'

Euphorbia overig succ.

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia ingens 'Variegata' er en dekorativ og iøjnefaldende sukkulent med grøn-hvide striber på stænglerne. Denne plante kan vokse til en høj og forgrenet busk med en markant arkitektonisk form. Blomsterne er små og diskrete, men stænglerne og bladene er de egentlige blikfang. Denne plante kræver lidt vand og trives godt i et solrigt og tørt miljø. Euphorbia ingens 'Variegata' er et smukt supplement i en tørketolerant have eller som et blikfang i en krukke på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt ret let at passe. Sørg for, at den får tilstrækkeligt med lys og vand, når jorden føles tør. Undgå at give for meget vand for at undgå rådne rødder.

  Ja, planten har brug for masser af klart, indirekte lys for at vokse godt. Sæt planten derfor bedst foran et vindue mod syd eller vest. Husk at dreje planten regelmæssigt, så alle dele bliver ensartet belyst.

  Denne plante har brug for vand cirka 1 gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. At give for meget vand kan føre til rodsygdomme.

  Denne plante nyder en lys placering, men kan ikke tåle direkte sollys. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. For meget skarpt sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Euphorbia ingens 'Variegata' trives i varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten er placeret et varmt og solrigt sted for at kunne vokse og blomstre godt. Det er derfor en god idé at holde planten væk fra kolde træk og temperatursvingninger.

  Planten blomstrer i månederne januar til marts, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, Euphorbia ingens 'Variegata' er kendt for at absorbere skadelige stoffer og forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er en fremragende luftrensende plante, der hjælper med at filtrere giftige stoffer fra luften. Det er derfor et godt valg for et sundere indeklima.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er en passende temperatur for indendørsplanter som denne. Sørg derfor for, at planten står et varmt og behageligt sted.

 • Denne plante skal beskæres regelmæssigt for at bevare en kompakt form og fjerne eventuelle døde eller syge grene. Beskær om foråret eller sommeren med en skarp beskæresaks eller kniv, og sørg for at snitfladerne er rene og lige. Vær opmærksom på den giftige mælkesaft, der frigøres ved beskæring, og bær handsker for at undgå hudirritation.

  Det er vigtigt at holde plantens jord let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten regelmæssigt vand i vækstperioden om foråret og sommeren, og reducer vandtilførslen om efteråret og vinteren. Sørg for, at planten står i en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  For denne plante er det vigtigt at bruge en godt drænet pottemuld blanding. Denne pottemuld skal være rig på næringsstoffer for optimal vækst og blomstring. Tilføj eventuelt ekstra vermikulit eller sand for at forbedre dræningen.

  Den stueplante Euphorbia ingens 'Variegata' trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral til let sur pH. Berig jorden med organisk materiale og sørg for, at rødderne ikke bliver for våde for at undgå rådne rødder. Det anbefales at fodre planten regelmæssigt med en afbalanceret gødning til stueplanter.

  Denne indendørs plante skal have klart, indirekte lys og kræver lidt vand. Sørg for veldrænet jord og lad jorden tørre let mellem vandingerne. Fjern regelmæssigt døde blade og hold planten væk fra træk.

  Bladene på denne plante kan lejlighedsvis blive støvede og skal tørres af med en fugtig klud. Brug aldrig aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige planten. Fjern regelmæssigt døde blade for at holde planten sund.

  Euphorbia ingens 'Variegata' har brug for meget lys og trives bedst på et solrigt sted. Sørg for, at planten får mindst 6 timer naturligt lys om dagen for at forblive sund. Placer dog ikke planten i direkte sollys for at undgå bladforsvidning.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 13 grader Celsius. Placer planten på et varmt og lyst sted i huset.

  Planten har brug for en gennemsnitlig luftfugtighed og trives godt ved normal stuetemperatur. Sprøjt bladene regelmæssigt med vand for at øge luftfugtigheden, og husk også at støve planten af med jævne mellemrum.

  Jordens surhedsgrad, som denne stueplante vokser på, skal være neutral til let sur. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den efter behov for at opretholde en sund vækst. Brug af speciel pottemuld til stueplanter kan hjælpe med at opretholde den rette surhedsgrad.

  Euphorbia ingens 'Variegata' har brug for ekstra næring i løbet af vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til stueplanter for at fremme væksten. Gød planten en gang om måneden i vækstsæsonen i henhold til den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Euphorbia ingens 'Variegata' er en dekorativ og iøjnefaldende sukkulent med grøn-hvide striber på stænglerne. Denne plante kan vokse til en høj og forgrenet busk med en markant arkitektonisk form. Blomsterne er små og diskrete, men stænglerne og bladene er de egentlige blikfang. Denne plante kræver lidt vand og trives godt i et solrigt og tørt miljø. Euphorbia ingens 'Variegata' er et smukt supplement i en tørketolerant have eller som et blikfang i en krukke på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.