Euphorbia ingens

Euphorbia overig succ.

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia ingens is een succulente plant die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Hij heeft een opvallende groene stam met clusters van bladloze scherpe takken die eruit zien als cactussen. In de zomer produceert deze plant kleine groene bloemen die zitten aan de uiteinden van de stekelige takken. Hij kan uitgroeien tot een grote boomachtige plant van wel 6 meter hoog. De Euphorbia ingens heeft weinig water nodig en gedijt goed in droge, zonnige omstandigheden. Pas op, het melksap van deze plant is giftig en kan huidirritatie veroorzaken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig water nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en af en toe de bladeren af te stoffen. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig.

  Ja, Euphorbia ingens heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Onvoldoende licht kan leiden tot een langgerekte groei en minder gezonde bladeren.

  De plant heeft in de lente en zomer ongeveer eens per week water nodig. In de herfst en winter is het voldoende om de plant eens in de twee weken water te geven. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door goed te laten opdrogen.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en kan goed gedijen in fel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig worden blootgesteld aan de zon. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan echter verbranding veroorzaken, dus let op de reactie van de plant.

  De Euphorbia ingens houdt van warmte en heeft een voorkeur voor temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten. Koude tocht kan de groei van de plant belemmeren.

  'Euphorbia ingens' bloeit in de maanden februari tot april en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Euphorbia ingens staat bekend als een luchtzuiverende plant. Deze plant kan helpen schadelijke stoffen in de lucht af te breken en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te ver onder of boven dit bereik valt om de plant gezond te houden. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek zonder direct zonlicht.

 • Wanneer de plant te groot wordt, kun je de uiteinden van de takken snoeien om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt vanwege het giftige melksap dat vrijkomt bij het snoeien. Snoei in het voorjaar of de zomer voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten de bovenste laag van de grond laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode is het beter om minder water te geven.

  Het is aan te raden om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond en zand kan helpen om de juiste balans te vinden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen en vocht bevat, maar vermijd dat de wortels langdurig nat blijven staan. Over het algemeen doet de plant het goed in een gemiddelde bodemkwaliteit.

  Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Snoei dode of beschadigde bladeren en gebruik handschoenen om huidirritatie te voorkomen. Geef in de lente en zomer voeding voor kamerplanten om de groei te stimuleren.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek gebruiken om voorzichtig over de bladeren te vegen. Vermijd het gebruik van water, omdat de plant gevoelig kan zijn voor overbewatering. Indien nodig kunnen dode bladeren of takken voorzichtig worden verwijderd met een scherpe schaar.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Zet hem daarom in de buurt van een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen en vermijd tocht. Houd de plant tijdens de wintermaanden weg van koude tochtige plekken.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge luchtvochtigheid, aangezien dit kan leiden tot schimmelproblemen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Euphorbia ingens gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is, om een optimale groei en bloei te bevorderen. Het regelmatig testen van de bodem pH-waarde kan helpen bij het behouden van een gezonde omgeving voor de plant.

  Gebruik een universele plantenvoeding met een evenwichtige samenstelling voor kamerplanten. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Voed de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar, volgens de instructies op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  De Euphorbia ingens is een succulente plant die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Hij heeft een opvallende groene stam met clusters van bladloze scherpe takken die eruit zien als cactussen. In de zomer produceert deze plant kleine groene bloemen die zitten aan de uiteinden van de stekelige takken. Hij kan uitgroeien tot een grote boomachtige plant van wel 6 meter hoog. De Euphorbia ingens heeft weinig water nodig en gedijt goed in droge, zonnige omstandigheden. Pas op, het melksap van deze plant is giftig en kan huidirritatie veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.