Guzmania Huron

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania Huron is een tropische plant met grote, opvallende bloemen die in het midden van de bladeren groeien. Deze plant heeft lange, smalle bladeren die een rozet vormen en een decoratieve uitstraling geven. De bloemen zijn meestal helder gekleurd en zorgen voor een vrolijke en exotische sfeer in huis. Guzmania's zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben maar weinig water nodig, wat ze ideaal maakt voor mensen die niet veel ervaring hebben met planten. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. De plant groeit goed in een warme en vochtige omgeving.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom het liefst op een lichte standplaats, maar vermijd te direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Guzmania Huron heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste bij helder, indirect licht. Fel zonlicht kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende licht, maar uit de directe zon.

  Ja, de Kamerplant Guzmania Huron houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude luchtstromen.

  De Guzmania Huron bloeit in de lente en zomermaanden, meestal van mei tot augustus. De bloeiperiode kan tot wel enkele maanden duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in een ruimte verbeteren. Het heeft de capaciteit om giftige stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht schoon en gezond te houden.

  De plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het houdt niet van te lage of te hoge temperaturen. Zorg voor een constante temperatuur voor de beste groei.

 • Het is niet nodig om de Guzmania Huron te snoeien, aangezien de plant van nature langzaam groeit en weinig onderhoud nodig heeft. Het is voldoende om dode bladeren of bloemen weg te knippen met een scherpe schaar om de plant er netjes uit te laten zien. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de zomermaanden iets vaker water te geven dan in de winter.

  Voor de beste groei van deze kamerplant is het aan te raden om gebruik te maken van speciale potgrond voor bloeiende planten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en structuur om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van nieuwe potgrond om de groei te bevorderen.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtzure bodem. Deze bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthouden. Vermijd bodems die te veel water vasthouden, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Gebruik regelmatig voeding voor kamerplanten om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een veertje. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om stof en eventuele insecten te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De Guzmania Huron gedijt het best bij helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet in de volle zon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 12 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid dient hoog te zijn voor deze plant, dus het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van 50-70% wordt aanbevolen voor optimale groei. Plaats de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning.

  De Guzmania Huron gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt voor optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) ongeveer eens per maand.

 • Omschrijving

  De Guzmania Huron is een tropische plant met grote, opvallende bloemen die in het midden van de bladeren groeien. Deze plant heeft lange, smalle bladeren die een rozet vormen en een decoratieve uitstraling geven. De bloemen zijn meestal helder gekleurd en zorgen voor een vrolijke en exotische sfeer in huis. Guzmania's zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben maar weinig water nodig, wat ze ideaal maakt voor mensen die niet veel ervaring hebben met planten. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.