Canna 'Madeira'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Madeira' is een exotische plant met grote groene bladeren en opvallende rode bloemen die sterk lijken op lelies. De bladeren kunnen tot wel een meter lang worden en geven de plant een tropische uitstraling. Deze plant houdt van warme temperaturen en veel zonlicht, dus gedijt het goed in een zonnige tuin of op het terras. Canna 'Madeira' is ideaal voor het creëren van een exotische sfeer in de tuin en trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die in de zomermaanden prachtig bloeit en een echte blikvanger is in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend.

  De plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om de plant naar binnen te halen of te beschermen met een dikke laag mulch. Temperaturen onder de 0 graden Celsius kunnen schade veroorzaken aan de plant.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en af en toe bij te mesten voor optimale groei en bloei. Verder is het aan te raden om de oude bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen.

  Canna 'Madeira' heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant in een ruime border of grote pot te plaatsen. Houd hierbij rekening met de hoogte en breedte van de plant wanneer deze volgroeid is.

  De plant groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook enige schaduw verdragen. Het is echter belangrijk om te zorgen voor voldoende licht om een gezonde groei te bevorderen. Over het algemeen geldt dat meer zonlicht de plant ten goede komt.

  Deze plant heeft gemiddeld zo'n 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. De plant helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze kunnen een beperkte bijdrage leveren aan biodiversiteit omdat ze vaak gecultiveerd worden en niet inheems zijn. Het is beter om inheemse planten te kiezen als je de biodiversiteit in je tuin wilt bevorderen. Het is belangrijk om planten te kiezen die bijdragen aan een gezonde en evenwichtige ecosystemen.

  De plant bloeit in de zomermaanden van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 12 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme, zonnige dagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de wortels en zaden van de plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het beste is om de plant gewoon te bewonderen in de tuin.

  Ja, de Canna 'Madeira' heeft groot blad dat geluid kan absorberen en daardoor voor een zekere mate van geluidsdemping kan zorgen in de tuin. Echter, het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Andere planten, zoals bamboe of coniferen, kunnen een betere geluidsisolatie bieden.

 • De dode bladeren kunnen worden weggeknipt om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Snoei de bloemstelen terug naar de basis om de plant te helpen energie te besparen voor nieuw blad en bloemen. Snoei voorzichtig om de groei van de plant niet te verstoren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik eventueel voeding voor Tuinplanten om de groei te bevorderen.

  Canna's gedijen het best in goed doorlatende en vochtige grond. Ze prefereren een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de bodem regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen.

  "Canna 'Madeira' gedijt het beste op een zonnige plek in vochtige, vruchtbare grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst."

  Tuinplanten zoals deze kunnen gevoelig zijn voor vorst. Om ze te beschermen in de winterperiode, is het raadzaam om ze af te dekken met bladeren of een fleecehoes. Dit helpt om de plant te beschermen tegen de kou en vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te stimuleren. Voeg in het voorjaar wat meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof toe te voegen voor een goede groei en bloei. Een meststof met een hoog gehalte aan stikstof kan helpen de plant gezond te houden. Let op dat je niet teveel meststof gebruikt om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch zoals compost of boomschors kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan in het voorjaar worden aangebracht rondom de planten, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stelen of stam van de plant komt. Verwijder oude mulch in het najaar en vervang het door vers materiaal.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Canna 'Madeira' ligt tussen de 6 en 7 pH. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren van de planten op insecten, het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of het inzetten van natuurlijke vijanden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en eventuele plagen direct aan te pakken om schade te voorkomen. Bij ernstige plagen kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  Canna 'Madeira' is een exotische plant met grote groene bladeren en opvallende rode bloemen die sterk lijken op lelies. De bladeren kunnen tot wel een meter lang worden en geven de plant een tropische uitstraling. Deze plant houdt van warme temperaturen en veel zonlicht, dus gedijt het goed in een zonnige tuin of op het terras. Canna 'Madeira' is ideaal voor het creëren van een exotische sfeer in de tuin en trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die in de zomermaanden prachtig bloeit en een echte blikvanger is in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.