Canna 'Corsica'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Corsica' is een opvallende en exotische plant met grote groene bladeren en felgekleurde bloemen. De plant kan wel tot 2 meter hoog worden en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen van Canna 'Corsica' zijn roze, rood en geel van kleur en trekken vlinders en bijen aan. Het is een prachtige toevoeging aan een tuin of terras en gedijt goed in zonnige en vochtige omstandigheden. Canna 'Corsica' is eenvoudig te kweken en te onderhouden en zorgt voor een tropische sfeer in de buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Canna planten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en doen het goed op een zonnige plek. Zorg ervoor dat ze regelmatig voeding krijgen om gezond te blijven.

  Ja, de Canna 'Corsica' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant dagelijks voldoende direct zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van veel licht, maar indirect zonlicht is het beste. Vermijd langdurige blootstelling aan felle zon om verbranding te voorkomen. Een plekje bij het raam met gefilterd zonlicht is ideaal.

  Ja, Canna 'Corsica' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25°C. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen. Ook vochtige lucht is bevorderlijk voor de groei van deze plant.

  "Corsica" bloeit van juli tot september en heeft bloemen die ongeveer 2 maanden bloeien.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Echter, niet alle kamerplanten hebben hetzelfde effect op de luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Plaats hem daarom op een plek waar deze temperatuur wordt gehandhaafd.

 • Je kunt uitgebloeide bloemen verwijderen door ze af te knippen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg ook dat de wortels niet te nat worden. Gebruik regenwater of lauw kraanwater om de plant te besproeien.

  Kamerplanten zoals Canna 'Corsica' gedijen goed in een potgrond die licht en luchtig is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat zodat de plant gezond blijft. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voeding in de bodem.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar laat de grond niet te drassig zijn. Geef de plant af en toe plantenvoeding in het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder eventueel dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik indien nodig een zachte borstel om vuil en stof van de plant af te poetsen.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het best op een zonnige plek staan. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd te felle zon in de zomer om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet onder de 15 graden Celsius komt, omdat dit de groei kan belemmeren. In de wintermaanden kan de plant wat koeler worden gehouden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig tot hoog zijn. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd echter dat de bladeren te nat worden, om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg nauwkeurig de aanbevolen dosering op de verpakking. Te veel mest kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid.

 • Omschrijving

  Canna 'Corsica' is een opvallende en exotische plant met grote groene bladeren en felgekleurde bloemen. De plant kan wel tot 2 meter hoog worden en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen van Canna 'Corsica' zijn roze, rood en geel van kleur en trekken vlinders en bijen aan. Het is een prachtige toevoeging aan een tuin of terras en gedijt goed in zonnige en vochtige omstandigheden. Canna 'Corsica' is eenvoudig te kweken en te onderhouden en zorgt voor een tropische sfeer in de buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.