Canna 'Ibiza'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Ibiza' is een opvallende en exotische plant die bekend staat om zijn prachtige en kleurrijke bloemen. De plant heeft grote groene bladeren en heldere bloemtrossen in verschillende tinten, waaronder roze, oranje en geel. De 'Ibiza' variant heeft een tropische uitstraling en zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin of op het terras. Deze canna soort gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. 'Ibiza' is een echte blikvanger en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad zal afsterven in de winter en in het voorjaar opnieuw uitlopen. Het is een tuinplant die afkomstig is uit warme klimaten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens koudere periodes. Een beschermende mulchlaag kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Canna 'Ibiza' is een vrij gemakkelijke plant in onderhoud. Het gedijt goed in vochtige bodems en volle zon. Regelmatig water geven en voeding geven tijdens het groeiseizoen zal helpen de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 50 tot 80 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht ontvangt voor een optimale groei en bloei. Plant de Tuinplant in een goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Nee, Canna 'Ibiza' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minimaal 6 uur direct zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderd worden.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Gemiddeld is 1-2 keer per week water geven voldoende om de grond vochtig te houden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar laat de plant niet te lang in drassige grond staan.

  Ja, de plant heeft aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen lokken dankzij de nectar en het stuifmeel dat ze bieden. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het aantrekken van bestuivers.

  Canna planten zijn aantrekkelijk voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt als schuilplaats voor kleine dieren. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  De plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Nee, de plant Canna 'Ibiza' is niet eetbaar. Het behoort tot de tuinplanten en is voornamelijk bedoeld ter decoratie in de tuin. Eetbare soorten binnen de Canna familie zijn niet geschikt voor consumptie.

  Ja, planten met grote bladeren zoals Canna's kunnen geluid absorberen en zo helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Daarnaast kunnen planten ook de wind breken en zo geluid dempen. Het plaatsen van een haag of bomen kan ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • Je hoeft de plant niet te snoeien, omdat de bladeren en bloemen van nature afsterven en vervangen worden door nieuwe groei. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik eventueel handschoenen om irritatie door de haren op de bladeren te voorkomen.

  De Tuinplant Canna heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is belangrijk om de plant tijdens de groeiperiode regelmatig te voeden met plantenvoeding.

  Tuinplanten zoals Canna 'Ibiza' gedijen het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig is. Daarnaast kunnen ze profiteren van regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien.

  De plant gedijt het best op een zonnige locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen sterke wind en vorst. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  In de winter is het belangrijk om de Canna goed te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant uit de grond halen en binnen laten overwinteren of zorgen voor een dikke laag mulch rond de wortels. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens koude periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Daarnaast kan de plant in het voorjaar worden bemest met organische meststoffen en moet het onkruid regelmatig worden verwijderd. Snoei eventuele dode of beschadigde bladeren en bloemen weg om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te optimaliseren. Let op de aanbevolen dosering op de verpakking en bemest de planten volgens de instructies voor het beste resultaat.

  Het is belangrijk om de bodem rondom de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of bladeren, om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de plant helpen om gezond te blijven en beter te groeien in de tuin. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De bodem voor deze tuinplanten dient licht zuur tot neutraal te zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen bij het optimaliseren van de groeiomstandigheden.

  Voor de bestrijding van ongedierte kunnen natuurlijke remedies zoals knoflookspray of neemolie worden gebruikt. Ook regelmatig snoeien en het verwijderen van dode bladeren kan helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast kan het gebruik van mulch rond de plant de groei van onkruid en het voorkomen van ongedierte bevorderen.

 • Omschrijving

  Canna 'Ibiza' is een opvallende en exotische plant die bekend staat om zijn prachtige en kleurrijke bloemen. De plant heeft grote groene bladeren en heldere bloemtrossen in verschillende tinten, waaronder roze, oranje en geel. De 'Ibiza' variant heeft een tropische uitstraling en zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin of op het terras. Deze canna soort gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. 'Ibiza' is een echte blikvanger en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.