Canna 'Tenerife'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Tenerife' is een prachtige en opvallende plant met grote groene bladeren en helderrode bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een exotische uitstraling en zorgen voor een tropische sfeer in de tuin. De plant kan tot 1,5 meter hoog worden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Canna 'Tenerife' is een echte eyecatcher en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Canna 'Tenerife' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten, maar verder is het een sterke en gemakkelijke plant om te verzorgen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Zet de plant dus bij voorkeur op een zonnige plek in huis of in de buurt van een raam waar veel daglicht binnenkomt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden voldoende licht krijgen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen gietbeurten droog aanvoelt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van veel licht, maar direct zonlicht kan schadelijk zijn en bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant indirect zonlicht te geven. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een constante temperatuur nodig tussen de 18-25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of kou.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze schadelijke stoffen uit de lucht filteren en omzetten in zuurstof. Het is dus mogelijk dat jouw plant bijdraagt aan een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en houdt de plant gezond en gelukkig. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Rond maart is het aan te raden om dode bladeren en bloemstelen weg te knippen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Snoei de plant terug tot 10-15 cm boven de grond om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De Canna 'Tenerife' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik een mengsel van potgrond met extra compost voor extra voeding.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Meng regelmatig organisch materiaal door de bodem voor een goede voedingsbron.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig stofvrij te maken en de plant af en toe te voeden met plantenvoeding. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Om de plant schoon te maken kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek. Gebruik lauw water om eventuele vlekken te verwijderen, maar vermijd te veel vocht bij de bladeren. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het veel natuurlijk licht ontvangt. Vermijd direct zonlicht dat de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuur onder de 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingsbronnen te plaatsen.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, idealiter tussen 60% en 80%, om de plant gezond te houden. Een luchtbevochtiger kan nuttig zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De bodem waarin deze plant groeit moet een lichtzure tot neutrale pH hebben. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze kamerplant. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken zoals voedingsstoffentekorten.

  Kamerplanten zoals Canna 'Tenerife' hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en breng dit eens per maand aan tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Let op de dosering zoals aangegeven op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Canna 'Tenerife' is een prachtige en opvallende plant met grote groene bladeren en helderrode bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een exotische uitstraling en zorgen voor een tropische sfeer in de tuin. De plant kan tot 1,5 meter hoog worden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Canna 'Tenerife' is een echte eyecatcher en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.