Celosia argentea Flame

Celosia (Cristata Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia argentea Flame is een opvallende plant met heldere, felle bloemen die lijken op vlammen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en komen voor in tinten van rood, oranje, geel en roze. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Celosia argentea Flame heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in warme en zonnige omstandigheden. Het is een populaire keuze voor bloembedden, borders en als snijbloem voor boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig te bemesten. Het regelmatig verwijderen van dode bloemen zal de bloei bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek met veel zonlicht worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt om optimaal te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden.

  De plant moet gemiddeld één tot twee keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van felle zon, hij gedijt het beste bij indirect licht. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij wat bescherming heeft tegen direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed op een warme standplaats. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 18 graden Celsius komt.

  De Celosia argentea Flame bloeit in de zomermaanden, van juni tot en met september. De bloei kan enkele weken tot zelfs maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht in uw huis. Het is een goede keuze voor een kamerplant.

  Ja, de plant gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of warmtebronnen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar als je wilt kan je dode of beschadigde bladeren weghalen. Ook kan je de plant wat uitdunnen om de luchtcirculatie te verbeteren. Het is aan te raden om tijdens het snoeien scherpe en schone snoeischaar te gebruiken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om schade aan de bloemen te voorkomen.

  De Celosia argentea Flame heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een pH-neutrale potgrond voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels van de plant verzadigd raken. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig water en licht nodig, maar vermijd te veel direct zonlicht. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de 4-6 weken tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Spuit de plant af en toe af met water om de bladeren fris te houden.

  De Celosia argentea Flame moet op een lichte plek staan, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een plek met helder indirect zonlicht voor de beste groei en bloei. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant altijd op een constante temperatuur staat om gezond te blijven.

  De plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70%. Zorg er daarom voor dat de luchtvochtigheid in de ruimte niet te laag is, vooral in de wintermaanden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem waarin de plant groeit moet neutraal tot licht zuur zijn (pH 6-7). Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant negatief beïnvloeden. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Voor een optimale groei en bloei heeft de plant regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Celosia argentea Flame is een opvallende plant met heldere, felle bloemen die lijken op vlammen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en komen voor in tinten van rood, oranje, geel en roze. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Celosia argentea Flame heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in warme en zonnige omstandigheden. Het is een populaire keuze voor bloembedden, borders en als snijbloem voor boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.