Spathiphyllum 'Alana'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Alana' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lelies. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. Met de juiste verzorging kan de Spathiphyllum 'Alana' bloeien gedurende het hele jaar. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte standplaats te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant is niet winterhard en dient binnenshuis te worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel aandacht nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te voorzien van water en voeding. Het is aan te raden om de plant af en toe af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen.

  Deze plant heeft wel licht nodig, maar kan beter niet in direct zonlicht worden geplaatst. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten met helder, indirect licht. Het vermijden van te weinig of te veel licht zal de plant gezond houden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten in.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Het is aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurwisselingen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud wordt.

  De Spathiphyllum 'Alana' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, Spathiphyllum zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is dus een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een te hoge of te lage temperatuur kan schadelijk zijn voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen om optimale groei en bloei te bevorderen.

 • Kamerplanten zoals de Spathiphyllum 'Alana' hebben over het algemeen weinig snoei nodig. Dode bladeren of bloemen kunnen worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Eventuele lange stelen kunnen worden teruggesnoeid voor een compactere groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmel en ziektes te voorkomen.

  Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht doorlaat en voldoende voedingsstoffen bevat. Een luchtige potgrond met een goede structuur is ideaal voor deze plant.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om een goed doorlatende en lichtzure potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en de grond moet vochtig gehouden worden. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien houdt de plant gezond.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, dus regelmatig afstoffen met een zachte doek of een zachte borstel is aan te raden. Af en toe kan de plant ook baat hebben bij een milde douche om eventueel ophopend vuil van de bladeren te spoelen. Zorg ervoor dat de bladeren na het reinigen goed kunnen drogen om schimmelgroei te voorkomen.

  De Spathiphyllum 'Alana' heeft behoefte aan helder, maar indirect licht. Plaats de plant op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze varieert tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Houd de plant tijdens de wintermaanden uit de buurt van koude tochtige ramen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet idealiter tussen de 40-60% liggen. Droge lucht kan leiden tot uitdroging van bladeren en wortels, terwijl te veel vocht kan leiden tot schimmelgroei. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een goede balans in de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Alana' is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lelies. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. Met de juiste verzorging kan de Spathiphyllum 'Alana' bloeien gedurende het hele jaar. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte standplaats te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant is niet winterhard en dient binnenshuis te worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.