Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Red'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Small Talk Red' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige rode bloemen en glimmende groene bladeren. Deze plant heeft een compacte groei en is perfect voor binnenshuis, zoals op een bureau of tafel. De 'Small Talk Red' bloeit rijkelijk en kan langdurig bloemen produceren. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Anthurium 'Small Talk Red' voegt kleur en elegantie toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Red' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed op een lichte plek zonder direct zonlicht. Daarnaast is regelmatig sproeien voldoende om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Ja, de Anthurium 'Small Talk Red' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Anthuriums hebben één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht of halfschaduw. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18-22 °C. Een warme en vochtige omgeving zal de groei en de bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

  De Anthurium bloeit over het algemeen gedurende de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan variëren, maar meestal bloeit de plant ongeveer 6-10 weken.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen schadelijke stoffen uit de lucht te zuiveren en zorgen voor schonere en gezondere lucht in huis. Anthuriums hebben een gunstig effect op de luchtkwaliteit en dragen bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet noodzakelijk om de Anthurium te snoeien, maar verwijder dode of beschadigde bladeren indien nodig. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoeien kan het beste in het voorjaar plaatsvinden om nieuwe groei te stimuleren.

  De Anthurium moet regelmatig water krijgen, maar laat de wortels niet in het water staan. Laat de grond tussen het water geven lichtjes opdrogen voor je opnieuw water geeft. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het water geven.

  De Anthurium heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies daarom voor een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals de Anthurium vereist een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond en perlite of vermiculiet kan zorgen voor een goede drainage en luchtigheid in de bodem. Regelmatig bemesten met een evenwichtige meststof kan ook bijdragen aan de gezondheid van de plant.

  De Anthurium heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet te nat en vermijd droge lucht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens de groeiperiode.

  De Anthurium plant kan stofvrij gehouden worden door het af te nemen met een vochtige doek. Verwijder oude bloemen en bruine bladeren voor een verzorgde uitstraling. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen of ziekten.

  De Anthurium heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals bij een raam op het noorden of oosten. Draai de plant regelmatig voor gelijkmatige groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 60% en 80%. Zorg voor voldoende vocht in de lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge en bruine bladpunten.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Red' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte producten zoals turf. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Je kunt de Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Red' bemesten met een algemene kamerplantenmeststof tijdens de groeiperiode, meestal van lente tot herfst. Geef de plant niet te veel mest, dit kan leiden tot verbranding van de wortels. Volg altijd de instructies op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Small Talk Red' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige rode bloemen en glimmende groene bladeren. Deze plant heeft een compacte groei en is perfect voor binnenshuis, zoals op een bureau of tafel. De 'Small Talk Red' bloeit rijkelijk en kan langdurig bloemen produceren. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Anthurium 'Small Talk Red' voegt kleur en elegantie toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.