Euphorbia pulcherrima Scandic

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima Scandic, ook bekend als de kerstster, is een veelvoorkomende kamerplant tijdens de feestdagen vanwege zijn opvallende rode bladeren die lijken op bloemblaadjes. Deze plant behoort tot de Euphorbiaceae-familie en heeft een prachtige en levendige uitstraling. De kerstster gedijt het beste in een lichte omgeving met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor te veel water geven. Let op: alle delen van de plant zijn giftig bij inname, dus houd het buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft enkel regelmatig water en wat indirect zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te laag wordt en vermijd tocht.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Scandic heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje met indirect licht of halfschaduw is ideaal voor deze plant. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Scandic houdt van warmte en voelt zich het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Scandic is luchtzuiverend en kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht in uw huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, als kamerplant gedijt deze plant het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te koude of te warme temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen waar deze optimale temperaturen heerst.

 • De Kamerplant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Gebruik hierbij altijd scherpe en schone snoeischaar.

  De Euphorbia pulcherrima Scandic heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in de bovenste laag een beetje opdrogen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen. Het is belangrijk dat de pot waarin de plant staat, een goede drainage heeft.

  De potgrond moet goed doorlatend zijn en een lichte structuur hebben. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Kamerplanten hebben over het algemeen een mengsel van turf, compost en zand nodig om goed te groeien.

  De Bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en aarde met voldoende voedingsstoffen bevatten. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging van de plant. Het is aan te raden om af en toe de bodem te bemesten met specifieke plantenvoeding voor kamerplanten.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De bladeren van de plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Regelmatig stof afnemen helpt de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Scandic heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant het liefst bij een raam op het oosten of westen voor voldoende lichtinval.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 50% en 60% liggen. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en schade aan de plant.

  De plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is. Het is aanbevolen om af en toe de pH-waarde van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat deze optimaal is voor de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof. Gebruik een vloeibare meststof of langzaamwerkende korrels voor een optimale voeding. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Euphorbia pulcherrima Scandic, ook bekend als de kerstster, is een veelvoorkomende kamerplant tijdens de feestdagen vanwege zijn opvallende rode bladeren die lijken op bloemblaadjes. Deze plant behoort tot de Euphorbiaceae-familie en heeft een prachtige en levendige uitstraling. De kerstster gedijt het beste in een lichte omgeving met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor te veel water geven. Let op: alle delen van de plant zijn giftig bij inname, dus houd het buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.