Euphorbia pulcherrima Citric

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Citric, ook wel bekend als de kerstster, is een populaire kamerplant tijdens de feestdagen. Deze variant heeft helder citroengele bladeren die een frisse uitstraling geven. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 30-40 cm hoog worden. De Euphorbia pulcherrima Citric houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Deze plant is een mooie toevoeging aan je interieur en brengt een vleugje kleur in huis tijdens de donkere wintermaanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en geef af en toe wat plantenvoeding. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de groei te stimuleren.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Leer de behoeften van de plant kennen door regelmatig de grondvochtigheid te controleren.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan ook enkele uren volle zon verdragen, maar in de middag is het beter om de felle zon te vermijden om bladverbranding te voorkomen. In de ochtend of avond kan de plant wel profiteren van direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-23 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat deze gelijkmatig van de warmte kan genieten.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de maanden november en december. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 8 tot 10 weken. Planten kunnen bloeien tot het einde van de winter.

  Ja, kamerplanten staan ​​bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het regelmatig water geven en de juiste standplaats kunnen de luchtzuiverende werking van de plant verbeteren. Let op dat sommige kamerplanten giftig kunnen zijn voor huisdieren en kinderen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te blijven. Te warme of te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren te verwijderen. Dit kan het beste gedaan worden met een scherpe snoeischaar. Het snoeien kan het beste in het voorjaar worden uitgevoerd.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd kalkrijk water.

  De potgrond voor deze plant moet goed gedraineerd zijn en een lichtzure pH-waarde hebben. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af voor een gezonde groei.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor de plant. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Euphorbia pulcherrima Citric heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met veel indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladeren beschadigen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante en comfortabele temperatuur.

  De luchtvochtigheid is voor deze plant het best tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Euphorbia pulcherrima Citric gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Stop met bemesten tijdens de wintermaanden, wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Citric, ook wel bekend als de kerstster, is een populaire kamerplant tijdens de feestdagen. Deze variant heeft helder citroengele bladeren die een frisse uitstraling geven. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 30-40 cm hoog worden. De Euphorbia pulcherrima Citric houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Deze plant is een mooie toevoeging aan je interieur en brengt een vleugje kleur in huis tijdens de donkere wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.