Curcuma Siam Starlight

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Curcuma Siam Starlight is een exotische plant met opvallende bladeren die in de vorm van een ster groeien. De bladeren hebben een groen met crèmekleurig gestreept patroon, wat de plant een unieke uitstraling geeft. In de zomer produceert de plant prachtige bloemen in verschillende tinten paars en roze. Deze plant gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. De Curcuma Siam Starlight is een echte eyecatcher en een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Curcuma Siam Starlight is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Ook een regelmatige bemesting helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat hij niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderd worden.

  De plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Plaats de plant daarom op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is een plek waar het licht gefilterd wordt door bijvoorbeeld een gordijn.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een minimale temperatuur van ongeveer 18 graden Celsius nodig om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen en tocht te vermijden. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Curcuma Siam Starlight bloeit normaal gesproken in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het zorgt voor schone en frisse lucht door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor jouw groei en bloei. Zorg ervoor dat je niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme temperaturen.

 • De bladeren van deze plant kunnen worden afgeknipt als ze geel worden of beschadigd raken. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de scherpe gereedschappen die worden gebruikt om de plant te snoeien, schoon en scherp zijn.

  De Curcuma Siam Starlight heeft regelmatig water nodig en de grond moet licht vochtig worden gehouden. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water via de bovenkant van de pot en vermijd water op de bladeren te sprenkelen.

  Voor de Curcuma Siam Starlight is het belangrijk om gebruik te maken van een luchtige potgrond die goed vocht doorlaat. Vermijd potgrond met te veel voedingsstoffen, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet drassig.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren.

  Zorg voor regelmatig water geven en houd de grond licht vochtig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek. Gebruik lauw water om eventuele stof of vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen.

  De Curcuma Siam Starlight heeft behoefte aan veel indirect licht om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek waar het helder maar niet te fel is. Zorg ervoor dat de plant minstens zes uur per dag licht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is en niet te warm of te koud wordt.

  De luchtvochtigheid voor de Curcuma Siam Starlight moet matig zijn, tussen de 40% en 60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel- en ziekteproblemen, terwijl te droge lucht de bladeren kan laten verwelken. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Deze plant houdt van een licht zure bodem, met een pH tussen 5,5 en 6.5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een pH-teststrip om de zuurgraad van de bodem te meten.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Houd de aanbevolen dosering op de verpakking aan.

 • Omschrijving

  De Curcuma Siam Starlight is een exotische plant met opvallende bladeren die in de vorm van een ster groeien. De bladeren hebben een groen met crèmekleurig gestreept patroon, wat de plant een unieke uitstraling geeft. In de zomer produceert de plant prachtige bloemen in verschillende tinten paars en roze. Deze plant gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. De Curcuma Siam Starlight is een echte eyecatcher en een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.