Curcuma Siam Scarlet

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Curcuma Siam Scarlet is een exotische plant met opvallende, helderrode bloemen die lijken op koraal. De plant heeft rijke groene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de felle bloemen. Het is een tropische plant die gedijt in vochtige en warme omgevingen. Curcuma Siam Scarlet staat bekend om zijn prachtige bloei die vaak lang aanhoudt. Deze plant voegt een exotische en kleurrijke touch toe aan elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Curcuma Siam Scarlet heeft weinig onderhoud nodig. Hij gedijt het beste op een lichte plek en regelmatig water geven is voldoende. Het is een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te houden. Het beste groeit de plant op een beschutte plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Curcuma Siam Scarlet bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Curcuma Siam Scarlet heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en verbetert daarmee de luchtkwaliteit in huis. Het is een gezonde toevoeging aan het interieur.

  Ja, Kamerplanten groeien over het algemeen het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan grote temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en warme omgeving voor optimale groei.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij dode of beschadigde bladeren moeten worden verwijderd. Snijd deze bladeren zo dicht mogelijk bij de stam af om nieuwe groei te stimuleren. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. In de wintermaanden kan de watergift verminderd worden.

  De Curcuma Siam Scarlet heeft goede potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te veel water geven, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Curcuma Siam Scarlet gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtzure potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de potgrond te vervangen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een drassige grond staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef eens in de maand vloeibare plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Je kunt stof van de bladeren van de plant afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Curcuma Siam Scarlet heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder 15 graden Celsius. Vermijd ook grote temperatuurschommelingen.

  De Curcuma Siam Scarlet gedijt het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te compact, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem en zo nodig aanpassingen maken, kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om goed te groeien heeft deze plant regelmatige bemesting nodig. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u gebruikt.

 • Omschrijving

  Curcuma Siam Scarlet is een exotische plant met opvallende, helderrode bloemen die lijken op koraal. De plant heeft rijke groene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de felle bloemen. Het is een tropische plant die gedijt in vochtige en warme omgevingen. Curcuma Siam Scarlet staat bekend om zijn prachtige bloei die vaak lang aanhoudt. Deze plant voegt een exotische en kleurrijke touch toe aan elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.