Anthurium Movano

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium Movano is een kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De plant staat bekend om zijn langdurige bloei en elegante uitstraling. Anthurium Movano heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant kan zowel in huis als op kantoor worden geplaatst en voegt een vleugje kleur en exotisme toe aan elke ruimte. Met zijn luchtzuiverende eigenschappen is Anthurium Movano ook een gezonde keuze voor de binnenomgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Ook is het goed om af en toe de bladeren af te nemen om stof te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 5 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in het water staan. In de wintermaanden kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De "Anthurium Movano" houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar vermijd fel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een locatie te zetten waar het licht gefilterd wordt door bijvoorbeeld een gordijn.

  Ja, de Anthurium Movano houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Het regelmatig besproeien van de bladeren zorgt voor een vochtige en warme omgeving waarin de plant goed kan groeien.

  De Anthurium Movano bloeit meestal in de maanden mei tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Anthurium Movano is luchtzuiverend en helpt de lucht in huis schoner te maken. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en draagt bij aan een gezondere omgeving. Plaats de plant op een goed verlichte plek voor het beste resultaat.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze ideale temperatuur zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Plaats de plant daarom op een locatie waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn. Deze kunnen eenvoudig worden weggeknipt met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat om gezond te blijven.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar pas op dat de wortels niet te lang in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid rondom de bladeren te verhogen.

  De Anthurium Movano heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar dat overtollig water goed kan weglopen. Een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Anthurium Movano gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor de gezonde groei van deze kamerplant.

  De Anthurium Movano heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen met een vochtige doek houdt de plant gezond.

  Om de plant te reinigen, gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Gebruik een zachte borstel om vuil van de bladeren te halen. Geef de plant af en toe een milde douche om de bladeren extra op te frissen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem in een lichte ruimte, maar uit de buurt van felle zonnestralen. Een plekje bij een raam op het noorden is ideaal.

  De Anthurium Movano gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om grote schommelingen in temperatuur te vermijden, evenals tocht en direct zonlicht. Zorg voor een warme en stabiele omgeving voor deze kamerplant.

  De luchtvochtigheid moet minimaal 60% zijn. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen. Regelmatig nevelen met water kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Anthurium Movano gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  De Anthurium Movano heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig en bemest alleen wanneer nodig.

 • Omschrijving

  Anthurium Movano is een kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De plant staat bekend om zijn langdurige bloei en elegante uitstraling. Anthurium Movano heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant kan zowel in huis als op kantoor worden geplaatst en voegt een vleugje kleur en exotisme toe aan elke ruimte. Met zijn luchtzuiverende eigenschappen is Anthurium Movano ook een gezonde keuze voor de binnenomgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.