Anthurium (Andreanum Grp) Lyric

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Lyric is een prachtige kamerplant met opvallende, glanzende groene bladeren en heldere rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 50-60 cm hoog worden. De bloemen van de Anthurium Lyric hebben een langwerpige vorm, die lijken op hartjes. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en een lichte standplaats nodig heeft. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan een echte eyecatcher zijn in elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte standplaats te zetten. Ook heeft de Anthurium af en toe wat plantenvoeding nodig.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en laat de bovenste laag iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Anthuriums houden niet van direct zonlicht, het beste is om ze op een plek te zetten waar ze indirect licht ontvangen. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is aan te raden om ze op een plek te zetten met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Lyric houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om goed te kunnen groeien. Te veel kou kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Lyric bloeit meestal van februari tot juni en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, net als andere Anthurium soorten, heeft deze plant luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die helpt bij het zuiveren van de lucht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Lyric staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de omgevingstemperatuur stabiel te houden om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

 • De Anthurium plant kan regelmatig worden gesnoeid om dode bladeren en bloemen te verwijderen. Dit bevordert de groei en bloei van de plant. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om verwondingen te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond constant nat is. Laat de grond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen. Gebruik lauw water en voorkom dat er water op de bladeren blijft liggen om schimmel te voorkomen.

  Voor Anthurium (Andreanum Grp) Lyric is het aan te raden om gebruik te maken van potgrond speciaal voor kamerplanten. Deze potgrond is luchtig en bevat voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond vocht goed vasthoudt maar niet te nat blijft.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Lyric heeft behoefte aan een goed doorlatende en lichtzure potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met speciale voeding voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant eenvoudig schoonmaken met een zachte, vochtige doek. Spuit de bladeren niet direct met water om vlekken en schade te voorkomen. Regelmatig stof verwijderen houdt de plant gezond en mooi.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Lyric heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg voor een lichte standplaats. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is 18-22°C overdag en 15-18°C 's nachts. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen plotselinge temperatuurschommelingen en tocht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van radiatoren en airconditioning te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Lyric gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant te plaatsen in een ruimte met een luchtbevochtiger. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  De Anthurium planten gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH, tussen 6,1 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Een goede drainage is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig en matig te bemesten. Gebruik een speciale voeding voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Geef in de wintermaanden minder mest, omdat de plant dan in rust is.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Lyric is een prachtige kamerplant met opvallende, glanzende groene bladeren en heldere rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 50-60 cm hoog worden. De bloemen van de Anthurium Lyric hebben een langwerpige vorm, die lijken op hartjes. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en een lichte standplaats nodig heeft. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan een echte eyecatcher zijn in elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.