Anthurium (Andreanum Grp) Vito

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Vito is een soort kamerplant met opvallende, glanzende groene bladeren en helderrode bloemen. De bloemen hebben een gladde, glanzende textuur en een langwerpige vorm. De plant is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Het is een decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke kamer. Anthuriums worden vaak gebruikt als cadeau vanwege hun prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthuriums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben weinig water nodig en doen het goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Regelmatig aandacht geven aan de plant en de bladeren afstoffen, houdt de Anthurium gezond en gelukkig.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem in een lichte ruimte met indirect zonlicht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Anthurium plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de winter kan de plant met minder water toe.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats hem bijvoorbeeld in de buurt van een raam met gordijnen of jaloezieën om het felle zonlicht te filteren.

  Ja, Anthuriums houden van warmte en doen het goed bij een constante temperatuur tussen de 20-22°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om optimale groei te bevorderen. Vergeet niet om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Vito bloeit doorgaans van maart tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het filteren van giftige stoffen uit de lucht en verbeteren daarmee de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de bladeren zorgt ervoor dat de plant optimaal blijft functioneren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurverschillen te houden om optimale groei te bevorderen. Deze temperaturen zorgen voor een goede gezondheid en bloei van de plant.

 • Je kunt de dode of verkleurde bladeren van de plant afknippen met een scherpe snoeischaar. Snoei voorzichtig om de gezonde bladeren niet te beschadigen. Zorg ervoor dat je de plant regelmatig snoeit om de groei te bevorderen.

  De Anthurium Vito heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt, zoals een mix van potgrond en grof zand. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen af en toe wat plantenvoeding toe aan de potgrond.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is vochtig, goed doorlatend en rijk aan voedingsstoffen. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in een te natte of droge bodem staat.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven zonder dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De plant kan eenvoudig worden schoongemaakt door stof voorzichtig af te vegen met een zachte doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Vito heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een lichte plek met indirect zonlicht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te kunnen groeien.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant niet in de buurt van radiatoren of airconditioning.

  Een hoge luchtvochtigheid wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien met water en de plant op een schotel met water te plaatsen. Ook een plek in de badkamer kan gunstig zijn vanwege de natuurlijke hoge luchtvochtigheid.

  De zuurgraad van de bodem voor de Anthurium plant dient licht zuur tot neutraal te zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen de 5.5 en 7.0 te houden voor een gezonde groei. Het regelmatig controleren en eventueel aanpassen van de bodem pH is aanbevolen.

  De Anthurium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Pas op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Vito is een soort kamerplant met opvallende, glanzende groene bladeren en helderrode bloemen. De bloemen hebben een gladde, glanzende textuur en een langwerpige vorm. De plant is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Het is een decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke kamer. Anthuriums worden vaak gebruikt als cadeau vanwege hun prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.