Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay is een soort chrysant met een compacte groeiwijze en glossy, donkergroene bladeren. De plant produceert prachtige bloemen met witte bloemblaadjes en een opvallend geel hart. Deze chrysant bloeit in de late zomer en herfst en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Met de juiste verzorging kan de Chrysanthemum North Bay een echte eyecatcher zijn in elke tuin of woonkamer. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatige watergift.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Zorg voor voldoende licht en water, en verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Verder hebben ze regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot uitblijvende bloei en groeiproblemen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten ongeveer 2-3 cm diep te laten opdrogen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay houdt niet van direct zonlicht. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel blootstelling aan de zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en kan het beste gedijen bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vochtig gehouden wordt.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september, oktober en november en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om bepaalde verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren en zo een gezondere leefomgeving te creëren. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant is belangrijk voor optimale luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren regelmatig. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Controleer altijd eerst of de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit een goede afwatering heeft.

  Voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay is een goede kwaliteit potgrond essentieel. Gebruik een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlaatbaar is en niet te nat wordt.

  Chrysanthemum houdt van een goed doorlatende bodem. Zorg voor een lichtvochtige grond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Voeg regelmatig meststof toe tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Vergeet niet om regelmatig stof te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Chrysant heeft minstens zes uur helder, indirect zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom het beste voor een venster op het zuiden, oosten of westen. Vermijd direct zonlicht, aangezien dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze dient gematigd te zijn. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat, vooral in de wintermaanden wanneer de lucht binnenshuis vaak droger is. Een luchtbevochtiger kan helpen om een optimale luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen pH 6 en pH 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen of specifieke meststoffen. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof en volg de aanbevolen dosering. Bemest de plant voornamelijk tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum (Indicum Grp) North Bay is een soort chrysant met een compacte groeiwijze en glossy, donkergroene bladeren. De plant produceert prachtige bloemen met witte bloemblaadjes en een opvallend geel hart. Deze chrysant bloeit in de late zomer en herfst en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Met de juiste verzorging kan de Chrysanthemum North Bay een echte eyecatcher zijn in elke tuin of woonkamer. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatige watergift.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.