Dendrobium compactum Ema Tropic Minitop

Dendrobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dendrobium compactum Ema Tropic Minitop is een kleine orchidee met dunne, rechtopstaande stengels en kleine groene bladeren. Deze plant produceert prachtige, delicate bloemen in verschillende tinten roze en paars. Het is een compacte plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving en houdt van helder, indirect zonlicht. Deze orchidee is een populaire keuze vanwege de mooie bloemen en gemakkelijke verzorging. Het is een charmante toevoeging aan elke plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water en voeding te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Snoeien is niet nodig, alleen dode bladeren of bloemen kunnen verwijderd worden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een zonnige locatie, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een plekje voor een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de plant geen droge periodes heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met helder, indirect licht. Te veel fel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek met halfschaduw of in de buurt van een raam met een gordijn ervoor.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en temperatuurschommelingen. Het zorgt voor een optimaal groeiklimaat en bevordert de bloei.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. De bloemen zijn meestal op hun mooist in het begin van de bloeiperiode.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is dus een gezonde toevoeging aan uw interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om deze temperatuur zo constant mogelijk te houden.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren of takken verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om scherpe snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen. Snoei voorzichtig en alleen wanneer nodig, bij voorkeur na de bloeiperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Laat de potgrond tussen waterbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix die speciaal is samengesteld voor orchideeën. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft om wortelrot te voorkomen. Vervang de potgrond ongeveer om de twee jaar om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor de Dendrobium compactum Ema Tropic Minitop moet goed doorlatend zijn en een licht zure pH-waarde hebben. Een mengsel van schors, perliet en veenmos is geschikt voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig water nodig, dus laat de potgrond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de 4-6 weken vloeibare mest voor orchideeën tijdens het groeiseizoen.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden door voorzichtig af te stoffen met een zachte doek of verenborstel. Daarnaast kunnen verkleurde of dode bladeren voorzichtig verwijderd worden. Het is belangrijk om de plant niet te nat te maken tijdens het schoonmaken om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamer- of kasomgeving met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen plotselinge temperatuurschommelingen en tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tocht of warmtebronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 40-60% zijn. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningbronnen te houden. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn.

  Deze plant gedijt het beste in zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een speciale orchideeënbemesting, zoals een vloeibare meststof of meststofstokjes. Mest de plant eens in de 2-4 weken, volg de instructies op de verpakking. Stop met bemesten tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  De Dendrobium compactum Ema Tropic Minitop is een kleine orchidee met dunne, rechtopstaande stengels en kleine groene bladeren. Deze plant produceert prachtige, delicate bloemen in verschillende tinten roze en paars. Het is een compacte plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving en houdt van helder, indirect zonlicht. Deze orchidee is een populaire keuze vanwege de mooie bloemen en gemakkelijke verzorging. Het is een charmante toevoeging aan elke plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.