Dendrobium compactum Ema Pink Surprise

Dendrobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dendrobium compactum Ema Pink Surprise er en smuk orkide med iøjnefaldende lyserøde blomster og gulgrønne blade. Denne plante har en kompakt vækstform og kan dyrkes både i potter og hængekurve. Blomsterne har en subtil duft og blomstrer om foråret og sommeren. Denne orkide er relativt nem at passe og trives godt i et lyst og fugtigt miljø. Det er en elegant og farverig tilføjelse til ethvert rum eller drivhus.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne orkidé er generelt ret nem at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt lys, regelmæssig vanding og gødning i vækstperioden. Undgå overdreven vanding og sørg for en god luftfugtighed.

  Ja, Dendrobium compactum Ema Pink Surprise har brug for masser af lys for at vokse og blomstre godt. Placer planten på et sted med masser af indirekte sollys for de bedste resultater. Det er vigtigt at undgå direkte sollys, da det kan føre til forbrænding af bladene.

  Dendrobium compactum Ema Pink Surprise har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden i potten føles let fugtig mellem vanding. Det er vigtigt ikke at overvande planten for at undgå rodskader.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og foretrækker at være et sted med indirekte lys. Skarpt sollys kan beskadige bladene. Så det er bedst at holde planten væk fra den skarpe sol.

  Denne plante trives i varme og fugtige forhold. Den trives godt ved temperaturer mellem 20-30 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk.

  Denne plante blomstrer normalt sent om foråret til tidlige sommermåneder, som maj og juni. Blomstringen kan vare fra flere uger til en måned, afhængigt af plejen og miljøfaktorerne.

  Ja, denne plante er luftrensende og bidrager til en sundere indeluft ved at absorbere skadelige stoffer og frigive ilt. Det skaber en frisk og ren atmosfære i hjemmet.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber optimale vækstbetingelser. Temperaturer uden for dette interval kan være skadelige for planten.

 • Denne plante kræver ikke specifik beskæring, bortset fra at fjerne døde eller beskadigede blade eller blomster. Det er vigtigt at bruge skarpe og rene beskæresakse for at undgå infektioner. Beskær helst om foråret eller lige efter blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, men lad ikke rødderne stå i vand for at undgå råd. Sørg for, at jorden tørrer let mellem vanding og giv gerne vand ved stuetemperatur. For meget vanding kan føre til problemer som gulfarvning af blade.

  For denne plante er det vigtigt at vælge en godt drænet pottemuld, der holder på fugtigheden. En blanding af bark, sphagnum og perlit kan være passende. Det er vigtigt, at pottemulden ikke er for kompakt, og rødderne får tilstrækkelig luft.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være godt drænbart for at undgå rodrot. En blanding af bark, trækul og sphagnummos er ideel. Sørg for tilstrækkelig dræning i potten for at undgå vandoversvømmelse.

  Planten trives bedst på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Brug orkidé-gødning til at fodre planten under vækstperioden.

  For at fjerne støv og snavs fra bladene på denne plante, kan du forsigtigt tørre dem af med en blød klud. Brug lunkent vand til at rengøre bladene, undgå blomsterne. Vær forsigtig med at rengøre planten for at undgå beskadigelse.

  Planten har brug for masser af klart, indirekte sollys for at trives godt. Placer planten tæt på et vindue mod øst eller vest for de bedste resultater. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten beskyttes mod træk og ekstreme temperatursvingninger. Sørg for, at planten ikke udsættes for kolde temperaturer under 15 grader Celsius.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være moderat til høj. Sørg for en fugtig atmosfære ved at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Placer ikke planten i et for tørt rum, da dette kan hæmme væksten og blomstringen.

  Jordens surhedsgrad for denne plante bør være let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at holde øje med surhedsgraden for at fremme sund vækst og blomstring. En for sur eller basisk jord kan føre til næringsstofmangel og problemer med plantens sundhed.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen, med en afbalanceret gødning specielt til orkideer. Brug halvdelen af den anbefalede dosis for at undgå overgødskning. Gød planten hver 2-4 uge og skyl potten igennem med vand lejlighedsvis for at fjerne overskydende gødning.

 • Beskrivelse

  Dendrobium compactum Ema Pink Surprise er en smuk orkide med iøjnefaldende lyserøde blomster og gulgrønne blade. Denne plante har en kompakt vækstform og kan dyrkes både i potter og hængekurve. Blomsterne har en subtil duft og blomstrer om foråret og sommeren. Denne orkide er relativt nem at passe og trives godt i et lyst og fugtigt miljø. Det er en elegant og farverig tilføjelse til ethvert rum eller drivhus.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.