Osteospermum Summertime Spoon Creme

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Summertime Spoon Creme is een prachtige bloeiende plant met lepelvormige, crèmekleurige bloemblaadjes die een vrolijke en zomerse uitstraling geven. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en een mooie toevoeging is aan borders, bloembakken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren gedurende de wintermaanden. Het is een seizoensgebonden bloem die voornamelijk bloeit in de lente en zomer. Het is belangrijk om in de herfst de dode bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed wordt afgedekt en beschermd tegen koude temperaturen.

  De Osteospermum Summertime Spoon Creme is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist weinig water en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de omringende planten en ruimte voor eventuele uitlopers.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en zal minder goed presteren in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om gezond te blijven en goed te groeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en een minder compacte groeiwijze hebben.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een favoriete keuze voor tuinliefhebbers die graag bijen en vlinders in hun tuin willen verwelkomen. De bloemen van deze plant voorzien deze insecten van nectar en zorgen voor een levendige tuin.

  Het is belangrijk voor de biodiversiteit om verschillende soorten planten in de tuin te hebben. Tuinplanten kunnen bijdragen aan het aantrekken van verschillende soorten insecten en vogels, wat de biodiversiteit ten goede komt. Het is dus goed om diverse plantensoorten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van het voorjaar tot in de herfst. De bloeiperiode kan duren van april tot en met september.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. In de zon zal de plant goed groeien en bloeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is enkel bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten hebben de natuurlijke capaciteit om geluid te absorberen en kunnen dus effectief geluid dempen. Het bladerdak en de structuur van de plant dragen bij aan het verminderen van geluidsgolven. Dit kan een gunstig effect hebben bij het creëren van een rustige en serene omgeving in uw tuin.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Let op dat je niet te diep snoeit, dit kan de bloei verminderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Organische potgrond is geschikt voor deze tuinplant.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen de kou. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, bijvoorbeeld in de lente en de zomermaanden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt erosie. Het is aan te raden om een laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de planten te bevorderen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de zuurgraad te verhogen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden van ongedierte kunnen helpen bij de bestrijding, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Ook kunnen speciale natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om ongedierte te verjagen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Summertime Spoon Creme is een prachtige bloeiende plant met lepelvormige, crèmekleurige bloemblaadjes die een vrolijke en zomerse uitstraling geven. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en een mooie toevoeging is aan borders, bloembakken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.