Ananas bracteatus 'Elyne Green'

Ananas

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ananas bracteatus 'Elyne Green' is een exotische plant met spiraalvormige bladeren die in een rozet groeien. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een lichte tint aan de randen. Deze plant produceert kleine roze en paarse bloemen die uit de center van de rozet groeien. Het is een langzaam groeiende plant die tot ongeveer 60 centimeter hoog kan worden. De Ananas bracteatus 'Elyne Green' gedijt goed in een zonnige en vochtige omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast doet de plant het goed in een gematigde temperatuur.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen. Direct zonlicht wordt goed verdragen.

  De kamerplant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt van een lichte tot halfschaduwrijke standplaats en kan niet goed tegen direct zonlicht. Het is daarom het beste om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor een optimale groei.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht en temperatuurschommelingen. Zorg er daarom voor dat de plant op een warme en beschutte plek staat.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus, en de bloeiperiode kan tot enkele weken duren.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten hebben de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is mogelijk dat jouw plant ook bijdraagt aan het zuiveren van de lucht in jouw huis.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant en de groei belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groeiomstandigheden te creëren.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, omdat de bladeren niet snel uitvallen en de plant een compacte groeiwijze heeft. Indien nodig kunnen dode of beschadigde bladeren verwijderd worden met een scherpe schaar of mesje. Het is belangrijk om handschoenen te dragen bij het snoeien, vanwege de scherpe stekels op de bladeren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droge wortels, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Gebruik een mengsel van potgrond en grof zand om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  De plant houdt van goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest. De plant gedijt het beste in een pot met gaten in de bodem voor een goede drainage.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht en af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant ten goede komen. Verwijder regelmatig dode bladeren en stof van de plant om de luchtstroom te verbeteren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een plumeau. Daarnaast kun je de bladeren af en toe besproeien met water om ze fris te houden. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele insecten of plagen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Plaats de plant op een plek met een constante, gematigde temperatuur.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor Kamerplanten zoals deze. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals bruine bladranden.

  Kamerplanten zoals ananasplanten geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Overmatige zure of basische bodems kunnen leiden tot voedingsproblemen voor de plant.

  Kamerplanten hebben eens in de 4-6 weken vloeibare mest nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte voor gezonde bladgroei. In de wintermaanden kan de bemesting verminderd worden.

 • Omschrijving

  De Ananas bracteatus 'Elyne Green' is een exotische plant met spiraalvormige bladeren die in een rozet groeien. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een lichte tint aan de randen. Deze plant produceert kleine roze en paarse bloemen die uit de center van de rozet groeien. Het is een langzaam groeiende plant die tot ongeveer 60 centimeter hoog kan worden. De Ananas bracteatus 'Elyne Green' gedijt goed in een zonnige en vochtige omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.