Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 3 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een prachtige en veelzijdige kamerplant met een compacte groeiwijze en volle bloemen. Deze variant heeft bloemen in drie mooie kleuren, waaronder roze, wit en rood. De bloemen zijn gevuld en hebben een fluweelachtige uitstraling, wat de plant een luxe uitstraling geeft. De Calandiva is gemakkelijk te verzorgen en bloeit rijkelijk gedurende lange periodes, waardoor het een populaire keuze is voor binnenhuisdecoratie. Deze plant brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 3 kleuren is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, geef regelmatig water en bemest de plant af en toe. Snoei dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze planten.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 3 kleuren heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt, maar niet helemaal uitdroogt. In de winter kan de waterbehoefte iets afnemen.

  De plant houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht, maar kan verbranden door felle zon. Het is daarom beter om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen. Het liefst staat de plant op een plek met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de Kalanchoe bloeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De Kalanchoe blossfeldiana bloeit meestal in de maanden februari tot en met april en dit duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, Kalanchoe planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te onderhouden.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor mij als kamerplant. Zorg er wel voor dat ik niet in de buurt van tocht of direct zonlicht sta.

 • Het is niet nodig om de Kalanchoe plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn. Verwijder deze voorzichtig met een scherpe schaar. Knip eventuele uitstekende takken af om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Voor de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 3 kleuren is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Deze plant gedijt het beste in een luchtige en goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 3 kleuren heeft behoefte aan goed doorlatende grond met veel voedingsstoffen. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig en moet eens in de twee weken worden bewaterd. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je de stof van de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de bladeren goed opdrogen na het schoonmaken om schimmelgroei te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 3 kleuren heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt zodat alle kanten van de plant gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotse temperatuurschommelingen of tocht. In de winter kan de plant ook goed gedijen bij iets lagere temperaturen rond de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient gemiddeld te zijn, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat, maar vermijd ook teveel vocht om schimmel te voorkomen. Besproei af en toe de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen voor kamerplanten. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een prachtige en veelzijdige kamerplant met een compacte groeiwijze en volle bloemen. Deze variant heeft bloemen in drie mooie kleuren, waaronder roze, wit en rood. De bloemen zijn gevuld en hebben een fluweelachtige uitstraling, wat de plant een luxe uitstraling geeft. De Calandiva is gemakkelijk te verzorgen en bloeit rijkelijk gedurende lange periodes, waardoor het een populaire keuze is voor binnenhuisdecoratie. Deze plant brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.