Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 4 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calandiva is een variant van Kalanchoe blossfeldiana met gevulde bloemen in vier verschillende kleuren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en produceert prachtige bloemen die dubbelbloemig zijn. De kleuren variëren van roze, wit, geel tot rood, waardoor de Calandiva een kleurrijke toevoeging is aan elk interieur. Deze plant bloeit langdurig en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel binnen als buiten. De Calandiva is een echte eyecatcher met zijn mooie bloemen en stralende kleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan goed gedijen in een lichte ruimte. Snoeien is niet nodig voor deze plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het veel daglicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Je kunt het beste één keer per week water geven aan de Kalanchoe. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder licht en indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Zet de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd felle zonnestralen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om de bloei te bevorderen. Het is ook goed om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana bloeit meestal van februari tot en met mei en kan bloeien tot wel 8 weken.

  De Kalanchoe blossfeldiana heeft geen luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant staat voornamelijk bekend om zijn mooie bloemen en makkelijke verzorging. Het is dus vooral een decoratieve toevoeging aan het interieur.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groei en bloei van de plant. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de Kalanchoe regelmatig te snoeien, tenzij je dode of zieke bladeren wilt verwijderen voor esthetische doeleinden. Knip deze bladeren voorzichtig af met scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt na het snoeien om de gezondheid te behouden.

  Geef de plant 1 keer per week water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant in een laag water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Let op dat de plant niet uitdroogt in de zomer en geef iets minder water in de winter.

  Voor de potgrond van deze plant is het aan te raden om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die speciaal geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Een lichtvoedende potgrond voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de potgrond te vochtig wordt. Je kunt de plant extra voeding geven tijdens de bloeiperiode voor een betere bloei.

  Om de plant schoon te maken, kan je een zachte doek gebruiken om stof of vuil van de bladeren te verwijderen. Je kunt de bladeren ook voorzichtig besproeien met water en afvegen met een doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het reinigen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 4 kleuren heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt. Vermijd direct zonlicht, dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten is over het algemeen het beste tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te hoog te laten worden, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen. Daarnaast helpt een hogere luchtvochtigheid bij het voorkomen van uitdroging van de bladeren.

  De optimale zuurgraad voor de Kalanchoe is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste potgrond te gebruiken die deze zuurgraad ondersteunt voor een gezonde groei van de plant. Controleer regelmatig de zuurgraad van de bodem om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de Kalanchoe.

  Gebruik een universele meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Regelmatig bemesten is belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Calandiva is een variant van Kalanchoe blossfeldiana met gevulde bloemen in vier verschillende kleuren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en produceert prachtige bloemen die dubbelbloemig zijn. De kleuren variëren van roze, wit, geel tot rood, waardoor de Calandiva een kleurrijke toevoeging is aan elk interieur. Deze plant bloeit langdurig en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel binnen als buiten. De Calandiva is een echte eyecatcher met zijn mooie bloemen en stralende kleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.