Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 5 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een prachtige en kleurrijke plant met dubbele bloemen in wel vijf verschillende kleuren. De bloemen hebben een volle en rijke uitstraling en geven de plant een luxueuze uitstraling. Deze plant is zeer geliefd vanwege de langdurige bloei en de mooie kleurschakeringen. De compacte groei maakt de plant perfect voor op tafels, vensterbanken of als cadeau. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een makkelijk te onderhouden plant en vereist weinig verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en vermijd te veel direct zonlicht en tocht. Regelmatig bemesten en de dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva 5 kleuren heeft veel licht nodig om gezond te blijven en goed te bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is vaak ideaal.

  De Kalanchoe plant heeft matig water nodig, dus het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens in de week water te geven. Zorg er wel voor dat de potgrond niet te nat wordt, want dat kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel profiteren van wat indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te warm wordt. Een lichte standplaats met wat beschutting tegen felle zonnestralen is ideaal.

  Ja, de Kalanchoe bloem houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende zonlicht krijgt om bloemen te produceren.

  De Kalanchoe blossfeldiana bloeit meestal van oktober tot en met maart en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Kalanchoe is een luchtzuiverende plant. Het helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor binnenruimtes.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de Kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de Kalanchoe snoeien door de uitgebloeide bloemen af te knippen met een scherpe schaar. Zo stimuleer je de plant om nieuwe bloemen te produceren en blijft hij compact en gezond. Probeer de plant regelmatig te snoeien voor een langdurige bloei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Vermijd dat er overtollig water in de pot blijft staan.

  Het is belangrijk om de Kalanchoe in goed doorlatende potgrond te planten voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zompig is, om wortelrot te voorkomen. Regelmatig water geven en vermijden van stilstaand water is essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  De Kalanchoe Calandiva heeft regelmatig water nodig, maar vermijd teveel water geven. Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en beter kan ademen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei en bloei. In de winter kan extra kunstlicht worden toegevoegd als de plant niet genoeg natuurlijk licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, omdat dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft en niet blootgesteld wordt aan tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en droge lucht te houden. Regelmatig besproeien met water kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen voor kamerplanten. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Kamerplanten hebben over het algemeen eens per maand bemesting nodig tijdens de groeiperiode, vanaf de lente tot aan de herfst. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die specifiek is samengesteld voor kamerplanten. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de wortels en bladeren van de plant.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een prachtige en kleurrijke plant met dubbele bloemen in wel vijf verschillende kleuren. De bloemen hebben een volle en rijke uitstraling en geven de plant een luxueuze uitstraling. Deze plant is zeer geliefd vanwege de langdurige bloei en de mooie kleurschakeringen. De compacte groei maakt de plant perfect voor op tafels, vensterbanken of als cadeau. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva is een makkelijk te onderhouden plant en vereist weinig verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.