Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou is een charmante plant met kleine, sierlijke bloemen in verschillende kleuren zoals wit, roze en paars. De bloemen hebben een elegante uitstraling en groeien boven het decoratieve blad van de plant. Deze Cyclamensoort bloeit voornamelijk in de wintermaanden en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De plant vereist een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het is een prachtige toevoeging aan ieder interieur of tuin en zorgt voor wat kleur en fleur, vooral in de koudere maanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij niet veel speciale zorg nodig. Deze kamerplant bloeit in de winter en kan daarna rusten tot het volgende bloeiseizoen.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou heeft graag veel licht en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen.

  Deze plant houdt van helder maar indirect licht, dus vermijd felle zon. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal. Direct zonlicht kan bladeren beschadigen.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou houdt van warmte. Het is aan te raden om de plant op een warme plek in huis te zetten, uit de tocht en bij een temperatuur van rond de 18-20 graden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou bloeit meestal vanaf de herfst tot het voorjaar. De bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de lucht in huis te zuiveren. Het is echter geen plant die hierin uitblinkt, dus het effect zal minimaal zijn. Over het algemeen worden bladplanten of luchtzuiverende kamerplanten zoals de Areca palm of Sansevieria aanbevolen voor een beter resultaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg dus voor een constante temperatuur in deze range voor de beste resultaten.

 • De uitgebloeide bloemen en gele bladeren kunnen regelmatig worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Het is belangrijk om de plant niet te snoeien tijdens de rustperiode om de groei en bloei niet te verstoren. Eventuele lange stelen kunnen na de bloei worden teruggesnoeid tot net boven de bladeren.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en laat de plant niet in een laag overtollig water staan. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend en licht zuur te zijn. Het is belangrijk dat de grond vochtig, maar niet te nat blijft. Af en toe een lichte bemesting kan de groei bevorderen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Maak de bladeren schoon door ze af te nemen met een vochtige doek. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende indirect licht ontvangt voor optimale groei. Het liefst in een kamer met helder, maar diffuus licht.

  Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet op een te warme of te koude plek staat, en vermijd plotselinge temperatuurwisselingen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou heeft een voorkeur voor een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet op een te droge plek staat, maar vermijd ook te veel vocht om schimmelvorming te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale grond voor kamerplanten. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen. Volg de doseringsinstructies op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Frou Frou is een charmante plant met kleine, sierlijke bloemen in verschillende kleuren zoals wit, roze en paars. De bloemen hebben een elegante uitstraling en groeien boven het decoratieve blad van de plant. Deze Cyclamensoort bloeit voornamelijk in de wintermaanden en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De plant vereist een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het is een prachtige toevoeging aan ieder interieur of tuin en zorgt voor wat kleur en fleur, vooral in de koudere maanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.