Calluna vulgaris 3 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Calluna vulgaris, også kendt som lyng, findes i forskellige farver, herunder lilla, lyserød og hvid. Den lilla variant har dybgrønne blade med lilla blomster, der danner en smuk kontrast. Den lyserøde Calluna vulgaris har bløde lyserøde blomster og grågrønne blade. Den hvide variant har cremefarvede blomster og grønne blade. Alle farver på Calluna vulgaris giver et farverigt bidrag til haven eller bedene.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Calluna vulgaris er stedsegrøn og bevarer sine blade året rundt. Det er en staudeplante, der trives godt i haver og bede. Planten er kendt for sine farverige blade og blomster.

  Denne plante er meget vinterhård og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er modstandsdygtig over for kulde og frost. Det gør den til et godt valg til haven i vintermånederne.

  Calluna vulgaris 3 farver er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for et solrigt sted med veldrænet jord og giv regelmæssigt vand. Beskær efter blomstringen for at holde planten sund.

  Calluna vulgaris har brug for ca. 20 til 30 centimeter plads mellem planterne for at kunne vokse optimalt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft ved at plante dem ikke for tæt på hinanden. Tag også højde for plantens vækst og sørg for, at den har tilstrækkelig plads til at udvikle sig.

  Calluna vulgaris trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for vand ugentligt, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, og giv ikke for meget vand for at undgå rodskader. Det anbefales at vande planten en gang om ugen.

  Ja, Calluna vulgaris tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Dette gør planten til en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme bestøvning. Det anbefales at plante denne plante i haven for at tiltrække insekter.

  Ja, Calluna vulgaris er godt for biodiversitet, fordi den leverer nektar og pollen til bier og andre bestøvende insekter. Den giver også ly og mad til små dyr. Det bidrager til mangfoldigheden af planter i haven.

  Calluna vulgaris 3 farver blomstrer fra august til november. Blomstringsperioden kan vare cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, Calluna vulgaris trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet mod sollys. Det er vigtigt at sørge for, at jorden er godt drænet for at holde planten sund.

  Nej, planten Calluna vulgaris er ikke spiselig. Den dyrkes primært som en haveplante og har ingen kulinariske anvendelser. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Calluna vulgaris planter har evnen til at dæmpe lyd takket være deres tætte blade og grene. Dette gør dem velegnede til at reducere støjgener i haven eller på altanen. At plante Calluna vulgaris kan hjælpe med at skabe et roligt og fredeligt miljø.

 • Calluna vulgaris i 3 farver bør bedst beskæres om foråret lige inden den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og trim planten let for at bevare formen. Sørg for, at beskæringssaksen er skarp for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Giv især vand i tørre perioder og undgå at planten udtørrer. Sørg for, at planten får tilstrækkelig fugtighed uden at rødderne bliver for længe i våd jord.

  For den bedste vækst og blomstring af denne plante er det vigtigt at bruge pottemuld, der er let sur og godt vandgennemtrængeligt. Vælg en pottemuld specielt til haveplanter, der er rig på næringsstoffer og organisk materiale. Sørg for at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Calluna vulgaris trives bedst i sur, veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke for våd. Sørg for tilstrækkelig humus og undgå kalkholdig jord.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrod. Calluna vulgaris blomstrer smukkest, når den står i let fugtig sur jord.

  For at beskytte Calluna vulgaris i tre farver om vinteren er det vigtigt at plante den i en godt drænet jord og sørge for tilstrækkelig beskyttelse mod kold vind. Det anbefales også ikke at gøde planten om efteråret, for at bremse væksten og gøre planten stærkere til vinterperioden. Beskyt planten om nødvendigt med fiberdug eller et lag muld for at undgå frostskader.

  Planten kræver lidt vand og bør bedst plantes i veldrænet jord. Beskær planten efter blomstring for at fremme form og blomstring. Sørg for tilstrækkeligt sollys og beskyt planten mod hård frost.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt med en passende planteernæring, helst om foråret og sommeren. Brug en gødning, der er specielt sammensat til lyngplanter for at fremme vækst og blomstring. Sørg for, at planten ikke får for meget gødning, da dette kan føre til forbrænding af rødderne.

  Et bark eller træflis muld lag kan hjælpe med at holde på fugtighed og undertrykke ukrudt omkring denne plante. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, og hold jorden godt drænet for at undgå rodskade. Fjern gammel muld og udskift den årligt for optimal vækst af planten.

  Calluna vulgaris-planter trives godt på sure jordbunde med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv. Dette sikrer, at planterne forbliver sunde og kan vokse og blomstre godt.

  For at bekæmpe skadedyr ved denne plante kan du sikre, at omgivelserne omkring planten er rene og velordnede. Tjek regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjern dem om nødvendigt manuelt. Derudover kan du forebyggende tiltrække naturlige fjender som marihøns ved f.eks. at plante blomstrende planter i nærheden.

 • Beskrivelse

  Den Calluna vulgaris, også kendt som lyng, findes i forskellige farver, herunder lilla, lyserød og hvid. Den lilla variant har dybgrønne blade med lilla blomster, der danner en smuk kontrast. Den lyserøde Calluna vulgaris har bløde lyserøde blomster og grågrønne blade. Den hvide variant har cremefarvede blomster og grønne blade. Alle farver på Calluna vulgaris giver et farverigt bidrag til haven eller bedene.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.