Calluna vulgaris 5 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris, beter bekend als struikheide, komt in verschillende kleuren voor. 1. De meest voorkomende kleur is paars, met prachtige paarse bloemen die de struik bedekken. 2. Daarnaast is er ook witte struikheide te vinden, met helderwitte bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan de tuin. 3. Struikheide kan ook in roze bloeien, met zachte roze bloemen die een romantische sfeer creëren. 4. Soms bloeit deze plant in een dieprode kleur, wat een opvallende en warme toevoeging kan zijn aan de tuin. 5. Tot slot is er ook gele struikheide, met heldergele bloemen die een vrolijke noot brengen aan de omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Calluna vulgaris is niet groenblijvend. Het is een winterharde plant die zijn bladeren verliest in de winter. Het is een populaire tuinplant vanwege de bloeiende takken in verschillende kleuren.

  De plant Calluna vulgaris 5 kleuren is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze planten kunnen dus goed tegen koudere temperaturen en zijn geschikt voor in de tuin.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast is het goed om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Calluna vulgaris 5 kleuren heeft ongeveer 30 cm tot 40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Het is aan te raden om de plant te planten in goed doorlatende grond.

  Calluna vulgaris groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Calluna vulgaris 5 kleuren heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het ook beschutting aan kleine dieren en insecten. Over het algemeen draagt het bij aan een gezonde en gevarieerde tuin.

  Calluna vulgaris bloeit vanaf augustus tot en met oktober en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant Calluna vulgaris 5 kleuren kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, Calluna vulgaris is niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt als tuinplant en heeft geen eetbare eigenschappen. Het is beter om de plant niet te consumeren.

  Calluna vulgaris heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die gewaardeerd wordt om zijn kleurrijke bloemen. Het kan echter wel bijdragen aan een rustgevende en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Knip de uitgebloeide bloemen en dode takken weg om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snoeiwonden netjes en glad zijn om infecties te voorkomen.

  De Calluna vulgaris heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond.

  Deze tuinplant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  Calluna vulgaris gedijt het beste in zure, vochtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te compact is. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Calluna vulgaris 5 kleuren gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze tuinplanten stellen weinig eisen aan de bodem, zolang deze maar niet te voedselrijk is. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of stro rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of omgekeerde bloempot over de plant worden geplaatst tijdens koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant vereist een goed doorlatende grond en staat graag op een zonnige plek. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik geen kalkhoudende meststoffen, omdat deze de zuurgraad van de grond kunnen verhogen. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer te bemesten volgens de instructies op de verpakking van de meststof.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het kan helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en zorgt voor voeding voor de bodem. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost voor een gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het beste in zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf of compost. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen in de groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je regelmatig controleren op luizen, spint en wolluis. Deze plaaginsecten kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Houd de plant gezond door voldoende water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Calluna vulgaris, beter bekend als struikheide, komt in verschillende kleuren voor. 1. De meest voorkomende kleur is paars, met prachtige paarse bloemen die de struik bedekken. 2. Daarnaast is er ook witte struikheide te vinden, met helderwitte bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan de tuin. 3. Struikheide kan ook in roze bloeien, met zachte roze bloemen die een romantische sfeer creëren. 4. Soms bloeit deze plant in een dieprode kleur, wat een opvallende en warme toevoeging kan zijn aan de tuin. 5. Tot slot is er ook gele struikheide, met heldergele bloemen die een vrolijke noot brengen aan de omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.