Calluna vulgaris 6 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris, ook wel bekend als struikheide, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, wit, rood, geel en oranje. Deze kleuren kunnen variëren afhankelijk van de cultivar en de bloeiperiode. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en geeft tuinen een kleurrijk accent. Het blad van Calluna vulgaris is vaak klein en naaldachtig, waardoor de bloemen goed tot hun recht komen. Deze plant gedijt goed in zure grond en is een populaire keuze voor rotstuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Calluna vulgaris is een winterharde plant en behoudt zijn bladeren gedurende de wintermaanden. Het is echter geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren uiteindelijk in de lente. Het is raadzaam om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden.

  Calluna vulgaris is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin of op het balkon. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Calluna vulgaris 6 kleuren zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed in zure grond. Een lichte snoeibeurt na de bloei bevordert de groei voor het volgende jaar.

  Calluna vulgaris heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen en te bloeien. Het is aan te raden om de planten met voldoende afstand van elkaar te planten voor een mooi resultaat.

  Calluna vulgaris 6 kleuren groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en minder uitbundig bloeien. Het is dus aan te raden om deze planten op een zonnige plek te planten.

  De Calluna vulgaris 6 kleuren heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Het is ook een goed idee om de plant 's ochtends water te geven zodat de bladeren droog zijn voordat de avond valt.

  Ja, Calluna vulgaris is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere insecten aantrekt. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het draagt zo bij aan een gezonde balans in de natuur.

  Calluna vulgaris bloeit vanaf augustus tot en met oktober en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken. In deze periode verschijnen er mooie bloemen in verschillende kleuren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft geen problemen met zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Nee, de Calluna vulgaris is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen onderdelen van deze plant te consumeren. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen.

  Ja, de Calluna vulgaris heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte groei en bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsdemper zoals bijvoorbeeld een geluidsscherm.

 • Calluna vulgaris wordt het best gesnoeid na de bloei, in het najaar. Knip de uitgebloeide bloemstelen tot vlak boven de grond af. Dit stimuleert de plant tot het ontwikkelen van nieuwe takken en bloemen voor het volgende jaar.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant te nat komt te staan om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur een speciale heidegrond voor een optimale groei.

  De "Calluna vulgaris 6 kleuren" gedijt het best in zure, goed doorlatende grond met een lage voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem goed vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van turf kan helpen om de bodem zuur te houden.

  Calluna vulgaris 6 kleuren zijn geschikt voor een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze planten kunnen ook goed gedijen op een wat zure grond.

  Veel tuinplanten hebben winterbescherming nodig om te overleven. Om Calluna vulgaris 6 kleuren te beschermen tegen de kou, is het belangrijk om de plant in de herfst goed water te geven en te mulchen met bladeren of stro. Daarnaast kan het helpen om de plant in een beschermende pot of bak te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant wat mest in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om Calluna vulgaris regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor zure grond om de plant gezond en kleurrijk te houden. Pas op met overbemesting, dit kan de plant beschadigen.

  Mulchen van deze plant is een goede manier om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Het zorgt voor een betere bodemstructuur en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals boomschors of compost.

  De plant Calluna vulgaris gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Een te hoge pH-waarde kan ervoor zorgen dat de plant minder goed groeit en minder bloeit. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Calluna vulgaris 6 kleuren, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals het regelmatig inspecteren van de planten op ongedierte. Mocht er toch ongedierte aanwezig zijn, dan kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen en te bemesten.

 • Omschrijving

  Calluna vulgaris, ook wel bekend als struikheide, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, wit, rood, geel en oranje. Deze kleuren kunnen variëren afhankelijk van de cultivar en de bloeiperiode. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en geeft tuinen een kleurrijk accent. Het blad van Calluna vulgaris is vaak klein en naaldachtig, waardoor de bloemen goed tot hun recht komen. Deze plant gedijt goed in zure grond en is een populaire keuze voor rotstuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.