Erica carnea 3 kleuren

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea, ook wel winterheide genoemd, komt in verschillende kleuren voor. De plant kan variëren van roze tot lila en wit. De bloemen zijn klein en buisvormig en bedekken de struik in grote hoeveelheden. De lage groeiwijze maakt Erica carnea een ideale bodembedekker voor tuinen en borders. Het is een winterharde plant die zelfs in de koudste maanden bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica carnea 3 kleuren is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die ideaal is voor in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat hij bestand is tegen milde vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende voor een gezonde groei.

  Deze planten hebben ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en water krijgen, en plant ze op een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig onkruid en dood hout om de gezondheid van de planten te bevorderen.

  Ja, Erica carnea 3 kleuren groeit goed in de schaduw en kan zelfs goed gedijen op plekken waar weinig zonlicht komt. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig, om problemen zoals wortelrot te voorkomen. Met de juiste verzorging zal de plant gezond blijven en goed groeien, zelfs in de schaduw.

  De plant heeft in de lente en zomer gemiddeld één keer per week water nodig. In de herfst en winter kan één keer in de twee weken voldoende zijn, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Ja, Erica carnea 3 kleuren behoort tot de vlinder- en bijenlokkende planten. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectarrijke bloemen. Perfect voor een biodiverse tuin.

  Ja, Erica carnea 3 kleuren is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en een schuilplaats biedt voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan een gezondere en evenwichtige ecologische omgeving.

  De Erica carnea 3 kleuren bloeit meestal van januari tot april. De bloeiperiode kan afhankelijk van de weersomstandigheden en locatie variëren. Over het algemeen bloeit deze plant gedurende 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Erica carnea 3 kleuren is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en kan zelfs giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempend effect doordat de bladeren en bloemen geluidstrillingen absorberen. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de tuin of op het balkon te verminderen.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en oud hout te verwijderen. Knip de uitgebloeide bloemen en dode takken weg. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft voorkeur voor goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg voor voldoende voedingstoffen in de potgrond met bijvoorbeeld langzaam werkende meststof. Ververs de potgrond jaarlijks voor een optimale groei van de plant.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, zure en voedselrijke grond. Het is belangrijk om de bodem voldoende vochtig te houden, maar wateroverlast moet vermeden worden. Een licht zanderige grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6 is ideaal voor deze plantensoort.

  De plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Om de winter goed door te komen heeft de plant bescherming nodig tegen de vorst. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat de koude wind de plant beschadigt.

  De plant vereist een goed doorlatende grond en staat graag op een zonnige of licht beschaduwde plek. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en snoei na de bloei om de plant gezond te houden. Het is niet nodig om de plant te bemesten, maar dit kan wel af en toe worden gedaan voor extra voeding.

  Voor Tuinplanten is een lichte bemesting in het voorjaar voldoende om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Overbemesting kan leiden tot problemen zoals verbranding van de wortels.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om onkruidgroei te verminderen, vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost om de wortels te beschermen en de plant gezond te houden. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stengels te leggen.

  Ericica carnea 3 kleuren prefereert een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot vergeling van de bladeren en een verminderde groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van insecten. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt. Het is ook aan te raden om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en voldoende voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Erica carnea, ook wel winterheide genoemd, komt in verschillende kleuren voor. De plant kan variëren van roze tot lila en wit. De bloemen zijn klein en buisvormig en bedekken de struik in grote hoeveelheden. De lage groeiwijze maakt Erica carnea een ideale bodembedekker voor tuinen en borders. Het is een winterharde plant die zelfs in de koudste maanden bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.