Erica carnea 6 kleuren

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea, også kendt som vinterhed, er en lavtvoksende plante, der blomstrer i seks smukke farver. Blomsterne kan variere fra hvid til lyserød, lilla, rød, gul og endda orange. Denne plante giver en farverig og glad udstråling til haven, især i vintermånederne, hvor få andre planter blomstrer. Blomsterne har en rørformet struktur og vokser i tætte klynger langs stænglerne. Erica carnea er en let plejet og vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og fuld sol.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Erica carnea planter er stedsegrønne planter. De beholder deres blade hele året rundt.

  Erica carnea 6 farver er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Dette gør planten velegnet til at vokse udendørs om vinteren uden beskyttelse. Planten er modstandsdygtig over for kolde klimaer og frost.

  Ja, denne plante er meget let at pleje. Den kræver lidt vand og gødning og trives godt i både sol og skygge. Ved regelmæssig beskæring forbliver den pænt kompakt.

  Erica carnea-planten har en kompakt vækst og har ikke brug for meget plads. En gryde med en diameter på 20-30 cm er tilstrækkelig til at lade planten vokse godt. Sørg for tilstrækkelig dræning i gryden for at undgå rodrot.

  Ja, Erica carnea 6 farver trives bedst i direkte sollys til let skygge. Det er ikke ideelt at lade denne plante vokse i dyb skygge, da det kan hæmme blomstringen og væksten. Det anbefales at give planten mindst et par timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand hver uge, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Undgå at give for meget vand, da det kan føre til rodrot.

  Ja, Erica carnea planter er sommerfugl- og bietiltrækkende på grund af deres blomster, der er rige på nektar og tiltrækkende for bestøvende insekter. Disse planter er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække blomster, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Dette øger diversiteten af planter og dyr i haven.

  Denne plante blomstrer fra januar til april, og blomstringen kan vare op til 2-3 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og tåler endda let skygge. Det er en stærk haveplante, der trives godt i forskellige sollysforhold. Det er vigtigt at lade planten akklimatisere sig godt til fuld sol, hvis den tidligere stod i skyggen.

  Nej, Erica carnea 6 farver er ikke spiselige og dyrkes normalt som dekorative haveplanter. At spise denne plante kan dog være skadeligt for helbredet. Det anbefales derfor ikke at spise dem.

  Ja, Haveplanter som Erica carnea har egenskaben at absorbere lyde og kan derfor fungere som naturlige lyddæmpere i haven eller på altanen.

 • Beskær planten tidligt på foråret tilbage til lige over jorden for at stimulere vækst og blomstring. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede grene for at opretholde plantens sundhed. Vær forsigtig med at beskære i vintermånederne, da det kan beskadige planten.

  Planterne har brug for gennemsnitligt vand, sørg for at jorden ikke udtørrer. Giv planterne vand omkring rødderne og undgå at bladene bliver våde. I vinterperioden kan planterne have mindre behov for vand.

  For den bedste vækst og blomstring af denne haveplante anbefales det at bruge pottemuld, der er specielt egnet til surbundsplanter. Sørg for, at pottemulden er godt drænet, og undgå vandoverflod. Det anbefales også at gøde pottemulden regelmæssigt i løbet af vækstsæsonen.

  Af Erica carnea 6 farver trives bedst i veldrænet, sur jord. En jord med en lav pH-værdi og en god mængde organisk materiale er ideel for denne plante. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskade.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også tåle lidt skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturen falder under -5 grader Celsius. Dæk planten med et tykt lag muld eller halm for at beskytte rødderne. Undgå våd og tung jord, så planten ikke begynder at rådne i løbet af vintermånederne.

  Planten skal plantes på et solrigt sted og modtage regelmæssig vanding. Beskær efter blomstring for at holde planten kompakt og giv planten speciel gødning til lyngplanter om foråret.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at sørge for en god gødskning. Brug en gødning, der er specielt udviklet til blomstrende planter, og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Gødsk planten om foråret og eventuelt en gang mere om sommeren for en sund vækst og blomstring.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne plante med et lag muld. Muld hjælper med at holde på fugt i jorden og undertrykker ukrudt. Det giver også en flot finish til haverne.

  Erica carnea trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den for at fremme optimal vækst og blomstring af planten. En surere jord gør det muligt for planten at optage næringsstoffer bedre og forblive sund.

  For skadedyrsbekæmpelse af haveplanter anbefales det at regelmæssigt kontrollere planterne for eventuelt skadedyr. Hvis der er bladlus, kan de bekæmpes med naturlige bekæmpelsesmidler eller ved at skylle planterne med vand. Også fjernelse af døde blade og god pleje af planten kan hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Erica carnea, også kendt som vinterhed, er en lavtvoksende plante, der blomstrer i seks smukke farver. Blomsterne kan variere fra hvid til lyserød, lilla, rød, gul og endda orange. Denne plante giver en farverig og glad udstråling til haven, især i vintermånederne, hvor få andre planter blomstrer. Blomsterne har en rørformet struktur og vokser i tætte klynger langs stænglerne. Erica carnea er en let plejet og vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og fuld sol.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.