Erica x darleyensis 4 kleuren

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ericica x darleyensis er en hybridplante, der er kendt for sine smukke blomster i forskellige farver. Denne plante kan blomstre i nuancer som lyserød, lilla, hvid og rød. Erica x darleyensis blomster er små og rørformede, hvilket giver dem et legende og elegant udseende. Planten vokser kompakt og er ideel til bede, stenbede eller som jorddække. Med sine farverige blomster bringer Erica x darleyensis en livlig og glad stemning ind i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, som haveplante er du stedsegrøn og bevarer dine blade året rundt.

  Denne plante er fuldt hårdfør og kan overleve temperaturer ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at sørge for god dræning i vintermånederne for at beskytte planten mod frostskader. Med den rette pleje kan denne plante blomstre igen hvert år.

  Ja, denne plante er nem at passe på. Sørg for en godt drænet jord og giv regelmæssigt vand. Beskær planten efter blomstringen for at fremme formen og blomstringen.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig frit, dette inkluderer omkring 50 cm til 1 meter plads omkring planten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for rodvækst for at undgå at planten står for tæt.

  "Erica x darleyensis 4 farver" vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst sandsynligvis være dårligere, og blomstringen kan blive hæmmet. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for vand ca. en gang om ugen i gennemsnit. Hold jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande hyppigere på grund af de varmere temperaturer.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Dette gør den til et værdifuldt tilføjelse til en have, hvor biodiversitet er et fokus.

  Ja, som haveplante bidrager jeg til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Mine blomster giver føde og skjulesteder til forskellige insekter i haven. Derudover sørger jeg for variation og farve i haven, hvilket kan bidrage til en sund biodiversitet.

  Denne plante blomstrer fra december til april, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys og trives bedst på en solrig placering. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord og beskyttelse mod stærk vind. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante.

  Nej, Erica x darleyensis 4 farver er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster og blade. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har nålelignende blade, der kan dæmpe lyd. Det tætte bladebeklædning absorberer lydbølger. Dette gør planten til et godt valg for at skabe et roligt og grønt haveområde.

 • Planten kan beskæres let efter blomstring for at bevare formen. Fjern døde og tørrede grene for at holde planten sund. Beskær ikke for kraftigt, da planten kan blomstre på sidste års træ.

  Denne plante kræver regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand planten helst ved roden for at forhindre skimmelsygdomme.

  Planten har brug for god drænet pottemuld. Sørg for en let og luftig blanding for at holde rødderne sunde. Giv regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd.

  De Tuinplanten foretrækker god drænet jord med en sur pH-værdi. Sørg for en jord rig på humus og undgå for våd jord for at undgå rodrot. Tilsæt om nødvendigt kompost eller tørv for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for et beskyttet sted, hvor planten er beskyttet mod hård vind. Undgå for våd jord for at forhindre rådne rødder.

  For at beskytte planten mod frost er det vigtigt at pakke den godt ind om vinteren med f.eks. fiberdug eller halm. Sørg også for, at planten er godt beskyttet mod kraftig vind og regn. Det anbefales at placere planten et beskyttet sted i de koldeste måneder af året.

  Sørg for en godt drænet jord og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og tætheden. Planten trives på en solrig placering.

  Havplanter kan gødsles med en speciel gødning til lyngplanter, såsom rhododendron- eller lyngplanter-gødning. Brug denne gødning om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Undgå gødskning om efteråret og vinteren for at give planten hvile.

  Mulch er vigtig for disse havplanter, da det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis som mulch. Påfør et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men sørg for at stammen eller stænglerne ikke dækkes.

  Jordens surhed for denne plante bør være sur til let sur, med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at opretholde surhedsgraden.

  For skadedyrsbekæmpelse med denne haveplante er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for lus, spindemider og uldlus. En effektiv metode er at bruge naturlige fjender som mariehøns eller rovmider. Undgå også overdreven fugt og sørg for tilstrækkelig luftcirkulation for at forhindre skimmelsvamp.

 • Beskrivelse

  Ericica x darleyensis er en hybridplante, der er kendt for sine smukke blomster i forskellige farver. Denne plante kan blomstre i nuancer som lyserød, lilla, hvid og rød. Erica x darleyensis blomster er små og rørformede, hvilket giver dem et legende og elegant udseende. Planten vokser kompakt og er ideel til bede, stenbede eller som jorddække. Med sine farverige blomster bringer Erica x darleyensis en livlig og glad stemning ind i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.